«Mesterlig»

Engelske aviser fokuserte på at de røde greide å komme tilbake i klassikeren mot Manchester City, ledet av sin kaptein Steven Gerrard, i hva som kan bli en avgjørende seier i årets PL.

Vi har sett nærmere på noe av det Liverpool Echo, The Times og Daily Telegraph skriver i sine kampreferater etter Liverpool – Manchester City 3-2.

Liverpool Echo
«Det bildet som sitter igjen etter denne ettermiddagen fra Anfield, og som vil forbli i folkeminnet, er en følelsesladet Steven Gerrard, badet i svette, som gir sine beskjeder blant Liverpools triumferende spillere foran et tilbedende The Kop.

«Dette var et gigantisk steg i retning av det forjettede land. Den ene pokalen som har unngått Gerrard over de siste 16 år er nå i synsranden. Det er ikke rart at kapteinen hadde tårefylte øyne da sluttsignalet lød. Hvor enormt betydningsfullt denne kampen var ble blandet med tristheten da Anfield minnet de 96 med et minutts stillhet.

«De røde startet gnistrende med scoringer fra Raheem Sterling og Martin Skrtel, mot det lamslåtte laget til Manuel Pellegrini. City slo imidlertid tilbake med en 2.omgang av klasse og hvor David Silva og et selvmål fra Glen Johnson skapte balanse i regnskapet. Liverpool hang i tauene, men den ryggraden som Brendan Rodgers har gitt dette laget viste seg da frem. De ganske enkelt børstet støvet av seg selv og gikk på igjen."

The Times
«Alle vet, som Arsenal, Everton og Tottenham tidligere har måttet svi for, at Liverpool kommer hurtig ut av startblokkene på Anfield. Likevel, med Kompany tydelig skadeplaget, City virket bemerkelsesverdig dårlig forberedt. Med Suarez, Sterling, Coutinho og Daniel Sturridge svermende rundt overalt, og hvor Steven Gerrard trakk i trådene på midtbanen, var de var helt på viddene.

«I store deler av 2.omgang hadde City kontroll på kampen og Liverpool så ut som et lag som var blitt avslørt, men scoringen til Coutinho sørget for en viktig seier. Det føltes som et enormt øyeblikk i kampen om tittelen.

«Jordan Henderson ble utvist for en vill takling av Samir Nasri før Skrtel slapp unna med en hands inne i straffefelttet i siste minutt. Det er slike dager, hvor overnaturlige krefter syntes å være med Liverpool, at deres lenge etterlengtede 19. mesterskap allerede synes å være skrevet. Men slik som Steven Gerrard minnet sine lagkamerater om rett etter kampslutt, selv da hyllesten strømmet på fra The Kop, det er fortsatt mye arbeid som gjenstår."

Daily Telegraph
«Følelsene strømmet ned fra tribunene, og adrenalinet pumpet i kroppene til spillerne til Brendan Rodgers, men de var intelligente i sine løp og hadde is i blodårene. I 1.omgang var det en rød storm som blåste Manchester City i fillebiter med fart og kløkt.

«Liverpool begynte så å vakle, i hva som var i ferd med å bli en av de klassiske kampene i Premier League. En kamp full av angrepslyst og også kontroversielle situasjoner.

«Liverpool viste så sine andre kjennemerker, deres motstandskraft og deres tro. Philippe Coutinho scoret seiersmålet og Liverpool kunne klatre tilbake opp på deres pidestall. Dette var Liverpools tiende seier på rad og evnen til å stå i mot en slik formidabel motstander som City, det var mesterlig."