- Mignolet må samarbeide bedre med forsvaret

Simon Mignolet har hatt en ujevn start på sesongen, og Brendan Rodgers erkjenner at samarbeidet mellom keeper og bakre firer må bli bedre. Victor Valdes kan bli tilbudt kontrakt i oktober.

Simon Mignolet har måttet tåle en del kritikk ved starten av årets sesong, spesielt for en manglende evne til å dominere sitt straffefelt og også hvordan han ruser ut i farlige situasjoner. Slik som for eksempel ved baklengsmålet mot Ludogorets sist uke. Brendan Rodgers er imidlertid klar på at belgieren er et førstevalg og at svakt forsvarsspill, ikke minst på dødballer i mot, er et ansvar som må deles med keeper og de foran ham.

- Han er vår førstekeeper, han har plenty av erfaring, sier Rodgers om Mignolet til The Guardian. – Han må bare fortsette å utvikle sitt samarbeid med den bakre fireren og håndtere det.

- Jeg tror nøkkelen, og det gjelder alle spillere i en slik situasjon, er at du er på tå hev. Vær aggressiv, ikke vent (på ballen). Han er noe tilbakelent som person, men jeg synes han er aggressiv (som keeper).

- Jeg ville ikke ha fortalt deg hvis det var slik at jeg gjorde det, svarte manageren på spørsmål om han forventet mer av sin keeper.

- Jeg tror ikke Aston Villa bevisst siktet seg inn på dødballer mot oss, vi forsvarte oss bare ikke godt nok. Jeg tror vi selv ble nervøse av hvordan vi håndterte det.

- Vi kunne ikke ha spilt mot et mer storvokst lag i kampen før mot Tottenham, fortsetter Brendan Rodgers på antydningen om at lag nå anser at Liverpool har en svakhet ved cornere og frispark. – Når det var snakk om å passe på deres store spillere var vi utmerket.

- Vi skapte bare problemer for oss selv mot Villa. Vi har snakket om å organisere oss hurtig under kamper, sørge for at den som markeres ikke kommer foran deg, men det var bare slik det ble. Ballen går ut til corner, den blir sendt inn i feltet og vi forsvarer oss, men det var ganger hvor vi ikke gjorde det bra nok.

Ifølge The Guardian vil Liverpool trolig tilby Victor Valdes en kontrakt dersom den tidligere keeperen hos Barcelona i løpet av oktober viser at han helt har kommet seg etter en langvarig korsbåndskade. 32-åringen er såkalt fri agent og kan i praksis signeres når som helst. Brendan Rodgers har tidligere avvist at Liverpool skal ha den rutinerte spanjolen i sitt søkelys.