- Mye arbeid bak dette

Brendan Rodgers sier fremgangen den siste tiden kommer av mange timer med fokus på det taktiske. Han beskriver store deler av hjemmekampen mot Swansea som «dominerende».

– Prestasjonsnivået i de to eller tre siste ukene har vært mye nærmere det vi har sett de 18 siste månedene, sier manageren etter at Liverpool bare har tapt én gang på sine ti siste kamper.

Den imponerende oppvisningen på Anfield i går kveld sørget for at laget avsluttet kalenderåret med seks poeng av seks mulige. Nå teller spillerne og fansen ned timene til nytt år – og neste kamp er allerede torsdag ettermiddag.

• Les også: Spillerbørs: Coutinho i verdensklasse

Rodgers er svært fornøyd med de rødes nivå mot Swansea, og han mener spillerne passer svært godt i den nye systemet som blant annet inneholder tre forsvarere, to vingbacker, en dynamisk midtbane og et svært aggressivt angrep.

– Bortsett fra en latterlig periode på syv minutter, der vi scoret det andre målet, ga ballen bort enkelt og gjorde vårt beste for å gi dem enda et mål, var det en dominant opptreden, oppsummerer Liverpool-sjefen.

– Vanskelig å møte oss

– Mye arbeid og mange timer har blitt lagt ned for å finne frem til taktikken som tar oss tilbake til det høye nivået. Vi har riktignok vært nødt til å bruke en ung kantspiller som spiss, men formen på laget gir de andre problemer.

– Når man har spillere som ønsker å presse høyt og jobbe så hardt som vi gjorde, og som i tillegg har kvalitet nok til å utnytte det, kan man være et veldig vanskelig lag å møte. Og slik har det blitt.