- Nederlaget endrer ingenting

Både England og Uruguay tapte i åpningsrunden i Brasil, men Daniel Sturridge mener det betyr lite i inngangen til torsdagens storkamp i São Paulo.

– Hvis de hadde vunnet kampen sin, hadde de fortsatt ønsket å slå oss og sikre avansement så fort som mulig, poengterer spissen.

24-åringen, som debuterte i verdensmesterskapet med scoring mot Italia i helga, sier Englands tap heller ikke gjør noe med hvordan spillerne tenker før «skjebnekampen». I stedet fokuserer laget på å ta prestasjonen mot Italia videre – og på opplevelsen.

– Ja, det er en stor kamp, men det er disse kampene alle ser frem til. Resultatet i Italia-kampen endrer ingenting for oss. Vi har fortsatt to kamper til å vise hva vi er i stand til. Det er to kamper vi skal vinne, forteller Sturridge. 

– Uheldige

– Det er viktig at vi fortsetter å spille på samme måte som vi gjorde mot Italia. Jeg mener vi spilte veldig bra. Vi var bare uheldige.

Det sier Jordan Henderson seg enig i. Midtbanespilleren debuterte også i verdens største fotballturnering denne helga, og han mener England var svært gode mot Italia.

– Fremover mener jeg vi var briljante, spesielt i første omgang. Vi kontret veldig bra og fikk en scoring. Jeg følte vi ga alt vi hadde, og vi jobbet godt sammen som et lag, sier 23-åringen.

– Etter pause syntes jeg vi dominerte med ballen. Så det var skuffende å tape, men vi ga alt vi hadde.

Sturridge forteller at laget er skuffet fordi de «fortjente mer» i åpningskampen.

– Vi spilte god fotball, jobbet bra sammen og skapte mange sjanser, men tapte kampen. Noen ganger går det bare ikke som man ønsker.

Les også: Lårhøne for Sturridge – satser på å bli klar til Uruguay

Han sier England gjorde nok til å både score flere mål, få med seg poeng og i beste fall vinne kampen, men Italia-keeper Salvatore Sirigu hadde en veldig god dag på jobben.

– Vi ga målvakten deres ting å gjøre hele tiden. Hvis man får avsluttet på mål og keeperen gjør gode redninger, kan man ikke si noe annet enn ”bra spilt”. Det var synd vi ikke fikk mer ut av kampen. Noen ganger er man heldige, andre ganger ikke. Sånn er fotball.

Nederlaget sørget for at britene nå er nødt til å vinne dersom det skal bli avansement i turneringen. Torsdag kveld møter de Uruguay på São Paulo, der Luis Suárez trolig er tilbake i spill etter kneoperasjonen i mai.

– Vi skal fortsette å ha selvtillit, fortsette å tro og se frem mot den neste kampen, konkluderer Henderson.