- Operasjon var eneste alternativ

Dr Alberto Pan, som er lege for det uruguayanske landslaget, sier at VM-spill ville vært utelukket for Luis Suarez om han ikke hadde blitt operert umiddelbart. Det er fortsatt for tidlig å si om Liverpool-spissen rekker mesterskapet.

Suarez ble operert for en meniskskade på torsdag, og vil nå kjempe en kamp mot klokka for å rekke VM i Brasil.

- Luis vil fortsette å jobbe med å beholde muskelmassen, men det er ikke noe annet treningsarbeid han kan gjøre, sier Pan til uruguayanske medier.

- Du kan ikke ta en plan fra løse lufta, og si at dette er planen vi vil følge og dette er hvor mange dager dette vil ta, for ting kan endre seg. Du kan ikke si noe eksakt om restitusjonstiden på dette tidspunkt, da dette vil forandre seg hele tiden.

- Jeg sier ikke at han ikke vil rekke VM. Så lenge det ikke er slått fast at han ikke vil rekke mesterskapet, betyr det at han har en mulighet til å rekke det. Men samtidig betyr det ikke nødvendigvis at han vil spille i VM.

- Det er ikke utelukket at Luis kan delta i VM, så det spørs om man velger å si om glasset er halvfullt eller halvtomt. Du må være positiv.

- Det var intet alternativ til operasjon. Det ville ha vært helt umulig å behandle skaden uten operasjon. Det er 100% sikkert, avslutter Dr Pan.