- Planlegging av troféutdeling ga inspirasjon

Brendan Rodgers innrømmer at den smertefulle planleggingen av en eventuell troféoverrekkelse på Anfield forrige sesong er en drivkraft for denne sesongen.

Brendan Rodgers måtte sammen med klubbdelegater gå gjennom opplegget for en eventuell prisseremoni den siste uken av forrige sesong med visshet om at tittelen trolig hadde glippet.

Ligatittelen ble ikke avgjort før i siste kamp . Liverpool måtte vinne mot Newcastle samtidig som Manchester City tapte hjemme mot West ham for at gullet skulle havne på Anfield. Liverpool gjorde sin del av jobben, men Manchester City tok en oppskriftsmessig seier.

- Det er én ting fra forrige sesong som virkelig er en drivkraft for meg denne sesongen, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- I uken før den siste kampen forrige sesong, da vi fortsatt hadde en mulighet til å vinne tittelen, måtte vi gå igjen opplegget ute på banen for troféoverrekkelsen og planer for hva vi skulle gjøre dersom vi vant tittelen.

- Jeg satt der og visste at sjansen vår kanskje hadde glippet. Men jeg måtte likevel gå igjennom det med klubbdelegater og se hvordan det ville være dersom vi vant tittelen. Å gå på den røde løperen og opp på podiet.

- Det er noe jeg trolig ikke ville ha gjort dersom jeg fikk velge, men jeg ønsket å gjøre det fordi det var stor motivasjon og en inspirasjon for fremtiden.

Brendan Rodgers har i ettertid ikke sett Vincent Kompany løftet Premier League-trofeet forrige sesong.

- Jeg er ærlig når jeg sier at jeg ikke har sett det. Jeg ønsket ikke. Det ville ha vært vanskelig. Det ville vært vondt.

- Det glapp for oss. Det gikk helt til siste kamp. Det var vanskelig, men det har gitt oss mye motivasjon.

 - Jeg ønsket ikke å se alle feiringeneog gratulasjonene deres. Men jeg skal selvsagt se det dersom vi noen gang vinner selv.