- Raheem er som en lillebror

Daniel Sturridge (24) gjør sitt for å ta vare på Raheem Sterling (19) i Liverpool-laget. Han sier det er nok av spillere som kan ta steget opp og bli klubbens nye stjerne etter salget av Suárez.

– Jeg hadde aldri noen som tok vare på meg da jeg var på hans alder, så det er viktig at jeg forstår min nye rolle, noe som er storebror-rollen, forteller han til Nationwide 90 FM, en radiostasjon, på ferie i Jamaica.

Han beskriver forholdet til Sterling som «nært» og sier at han hjelper tenåringen med alt som trengs.

Les også: Sturridge: – Lever ut drømmen i Liverpool

– Det er like viktig som å være kompisen og lagkameraten hans. For meg er han som en lillebror, og jeg passer på ham og prøver å hjelpe ham som fotballspiller og som person.

Etter ungguttens virkelige gjennombruddsesong før sommeren, hvor han nettet ti ganger og spilte hele 38 kamper, kjenner Sturridge godt til hva hurtigtoget er i stand til.

– Raheem er en strålende spiller. Han er ung, men han har et stort talent i seg. Han jobber fortsatt med å bli bedre. Han har allerede utviklet seg veldig mye, noe jeg er glad for, og han kommer til å fortsette med det.

Og dersom utviklingen fortsetter i samme spor, kan han være svært delaktig i å kompensere tapet etter Luis Suárez, som er solgt til Barcelona. Sturridge er klar på at alle andre nå må ta ansvar for å dekke tomrommet etter uruguayaneren, men poengterer at samarbeid er viktigst.

– Folk må stå frem. Når stjerner drar, kan en ny stjerne bli født, som de pleier å si. Det er mange spillere som kan ta det steget, men dette er et lagspill – uansett om det er stjernespillere i troppen. Det handler ikke om én person, men om laget. 

Denne uka ble angrepskollega Iago Aspas, som bar klubbens nummer 9 på ryggen, sendt på et sesonglangt utlån til Sevilla i Spania. Det betyr at flere sentrale draktnumre nå er ledige. Spissen forteller likevel at han ikke har noen planer om å skifte.

Les også: – Sterling kan nå toppen

– Det er ikke så viktig, sier han og utdyper:

– Jeg heter Daniel Sturridge. Jeg har 15 bokstaver i navnet mitt, og det nummeret har vært bra for meg. Jeg har egentlig ikke brydd meg så mye om spesifikke draktnumre.

– Da jeg var yngre, ville jeg være nummer 10, så nummer 8, men når man blir eldre, får man ikke lenger velge; man må vente på sin tur. Nå er jeg nok på det stadiet der jeg sikkert kan velge et nummer, men jeg tror ikke jeg vil ta imot nummer 9 selv om jeg får tilbudet. Men man vet aldri.