- Rettferdighet viktigere enn tittel

Kenny Dalglish var manager for Liverpool da tragedien på Hillsborough skjedde. Legenden forteller om hvordan han vil se på rettferdighet for de 96 som en større seier enn ligatittel.

Dette er hentet fra spalten som Kenny Dalglish har i Daily Mirror.

«Det beste resultatet som noen i denne fotballklubben kan få er at familiene til de døde kan få hva de har søkt etter så lenge: Rettferdighet.

Det spesielle båndet som er mellom klubben og fansen går tilbake lenger enn den forferdelige ettermiddagen i Sheffield.

Det startet i virkeligheten med Bill Shankly.

Nærheten i forholdet mellom supportere og klubb utviklet seg fra hans prinsipper og trossetninger. Det startet med Shanks, men tragedien som rammet klubben for 25 år siden har styrket båndene ytterligere.

Jeg kan ikke en gang forestille meg hvor mye familiene må ha lidd med alle løgnene og antydningene rundt hva som skjedde den dagen.

Klubben har imidlertid alltid stått ved deres side og støttet dem på grunn av hva deres elskede gjorde for oss når de døde.

Selv om dette er en veldig viktig sesong for klubben, det største resultatet vil likevel være å få rettferdighet for de 96.

Jeg har blitt spurt om tragedien forandret mine egne synspunkter på hvor høyt jeg setter min familie. Det gjorde den ikke, siden min kone Marina og jeg alltid har hatt vår familie kjær. Det er slik vi ble oppdratt. Vår familie har alltid vært enormt viktig for oss.

Jeg tror ikke det forandret meg som person, men ingen som har vært nærme til noe slikt kan la være å bli preget av det.

Jeg har også ofte tenkt på hvordan det ville ha vært å ha hatt noen på kampen som aldri kom hjem.

Det har vært ganger da jeg har vært sint, etter hvert som årene har gått, sint fordi så mange sperringer har stengt veien for de etterlatte i deres søken etter en avslutning.

Den prosessen synes nå endelig å nærme seg en ende, en generasjon etter at tragedien skjedde.

Det har tatt så langt tid før sannheten kom frem at en hel ny generasjon i fotballfamilien er nå klar over den verdighet og ydmykhet som de etterlatte etter Hillsborough har vist i å etterfølge deres sak.

Fordi dette på en måte dreier seg om mye mer enn Liverpool Football Club.

Det var en tilfeldighet at det skjedde med oss.

Det kunne ha skjedd hvem som helst i den semifinalen. Det kunne ha vært en annen gruppe fans som hadde blitt klemt i hjel på Leppings Lane.

Fotballverdenen vet det og respekterer det. De vet at den kampen som Hillsborough-familiene har kjempet er en kamp for dem alle.»