- Rodgers må få en sjanse til å snu dette

Tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem er veldig overrasket over Anfield-klubbens svake resultater denne sesongen, men mener at Brendan Rodgers uansett må få tid på seg til å snu den negative trenden.

- Jeg er veldig overrasket over de svake resultatene til Liverpool så langt denne sesongen. Laget er ikke til å kjenne igjen fra i fjor. Jeg var meget begeistret over det som ble levert i fjor. Da spilte laget en fotball som tiltaler meg, der man var direkte og spilte i lengderetningen, sier Heggem til Liverpool.no.

- Forklaringen kan være så enkel at det var sentrale typer på fjorårets lag som hele tiden valgte løsninger fremover på banen. Jeg tenker da på Suarez, Sturridge og Sterling. I årets lag er det nesten bare Sterling som har denne dimensjonen ved seg. Sturridge har jo vært skadet praktisk talt hele sesongen.

- Nye spillere som Lambert, Balotelli, Lallana og Markovic synes jeg ikke har dette i ryggmargen. De ser sjelden etter hurtige løsninger i lengderetning.

- Vi vet jo heller ikke hva som skjer utenfor banen, på treningsfeltet. Det er mulig at det trenes på en annen måte nå. Uansett er dette Rodgers sitt ansvar, både det som skjer på treningsfeltet og logistikk-biten med spillere ut og inn.

- Jeg er likevel klar på at Rodgers må få mer tid på seg. Det synes jeg absolutt han bør få. Jeg tror han vil klare å snu dette. Det som han viste i fjor var så sterkt at det fortjener han. Suarez var selvfølgelig viktig, men Rodgers satte sitt preg på laget i fjor også uavhengig av uruguayanerens prestasjoner.

En spiller som Steven Gerrard har fått mye kritikk etter 3-1 tapet for Crystal Palace. Vegard Heggem spilte selv sammen med Gerrard, og innrømmer at den tidligere lagkameraten har hatt en nedadgående formkurve den siste tiden.

- Som så mange andre på laget har han ikke prestert like godt som i fjor. Han har ikke tatt tak i spillet på samme måten denne sesongen, og er nødt til å heve seg. Uansett blir også dette Rodgers sitt ansvar. Det er han som tar ut laget.

- Det som kanskje har skuffet meg mest denne sesongen er imidlertid hvor shaky laget har fremstått defensivt. Jeg har registrert dette, men har ingen god forklaring på hvorfor det er slik. Lovren har vært en stor skuffelse. Nå kjente jeg ikke så godt til ham fra før, og spillere som hentes inn er også en ressurs som skal forvaltes og utvikles av trenerapparatet. For en som står på utsiden synes jeg det er vanskelig å trekke noen entydige konklusjoner om hvorfor laget sliter defensivt, avslutter den tidligere høyrebacken.