- Rodgers må finne en løsning

Daniel Sturridge mister enda flere Europa-kamper og trolig hele det hektiske juleprogrammet. James Pearce sier det er avgjørende at manageren løser spissproblemene umiddelbart.

– Dette er en skikkelig nedtur for Liverpool. Alt lå til rette for returen til Daniel Sturridge nå. Jeg tror alle grep fast i håpet om at comebacket hans skulle transformere denne sesongen, som hittil har vært et slit for Liverpool, sier Pearce i Liverpool Echo.

Spissen har ikke vært på banen i en eneste kamp siden Liverpool beseiret Tottenham på bortebane i august. De røde har bare tatt åtte poeng på de åtte ligakampene han har mistet så langt – og laget står med kun åtte nettkjenninger i Premier League uten Sturridge tilgjengelig.

Les også: Ute i seks uker

– Nyheten om at han skadet seg på trening, ble kjent i går kveld, og vi visste at han hadde fått problemer med låret. Det var en nervøs ventetid før svarene på undersøkelsene ble klare; nå er de her, og klubbens største frykt er blitt en realitet. 

Det er stor sannsynlighet for at han mister alle de gjenværende kampene resten av kalenderåret, så 25-åringen er trolig ikke å se ikledd den røde drakta før 2015.

– Mario trenger spisspartner

Liverpool Echo-journalisten mener Brendan Rodgers må få orden på angrepet før juleperioden står på programmet.

– Han må finne noen løsninger med spillerne han allerede har. Han har pratet mye om viktigheten av Sturridge i dette Liverpool-laget, med bevegelsene, energien, farten, og at han er en ideell spiller i måten Rodgers ønsker at Liverpool skal spille fotball på, men nå får han ikke bruke ham i tiden som kommer, sier han.

– Vi har sett Mario Balotelli slite når han spiller alene på topp, så han trenger noen ved siden av seg. Jeg tror Rodgers må bruke Balotelli sammen med Fabio Borini, slik at Raheem Sterling får ligge like bak. Av kampene som er spilt, er det ganske klart at Balotelli ikke er en type spiller som fungerer alene.

– Viktige kamper

– Han er nødt til å finne den riktige kombinasjonen, for Liverpool er på vei inn i en av de viktigste periodene av sesongen, både i England og i Europa. Vi må ikke glemme at de, i tillegg til å kjempe seg opp fra nedre halvdel av tabellen, skal spille svært viktige kamper mot Ludogorets og Basel.

– Timingen på dette er grusom, for alle ønsket et løft etter dette landslagsoppholdet, og de håpet Sturridge skulle bidra til det. I stedet er det nok et voldsomt tilbakeslag i en sesong av skuffelser så langt.