- Rolig og erfaren eksekutør

Brendan Rodgers er imponert over Steven Gerrards ferdigheter fra straffemerket. Mot Ludogorets visste Liverpool-kapteinen ingenting om bulgarernes nye keeper.

Steven Gerrard har vært ganske sikker fra ellevemetersmerket i Europa. Han misset mot Marseille i 2007, men satte inn returen. Siden den gang har midtbanespilleren nettet på samtlige forsøk. Han scoret fra krittmerket mot Kaunas i 2005 og mot Porto i 2007, samt under ekstra press i det 86. minutt mot Arsenal i 2007 og i siste minutt mot Atlético Madrid i 2008, og deretter igjen mot Real Madrid påfølgende år. Han har også scoret på straffe i Europa League mot Lille, Rabotnicki og Napoli..

Steven Gerrard satte inn sitt mål nummer 40 e-cupene da han nettet fra straffemerket i det 93. minutt mot Ludogorets

- Det trengtes en med slik ro og erfaring, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Da det ble blåst straffespark, var det ingen andre som skulle ta det. Jeg tror alle så til Stevie fordi han er en spiller for de store kampene og scorer store mål.

- Han har gjort det i cirka 14 år og i kveld da det var påkrevet. Han viste stor selvtillit og ro.

Steven Gerrard pleier å gjøre hjemmeleksen sin om motstanderens keeper før kamp, men denne gang var det bortkastet arbeid ettersom bulgarerne stilte med en debutant i mål.

- Det var interessant ettersom han studerer keeperne og hvor de kaster seg på straffespark, og nå hadde de hentet inn en ny keeper.

- Vi hadde ingenting på ham. Så det var bare for Gerrard å lese situasjonen. Normalt er han forberedt på hver keeper han møter. Han vet hvilken side de foretrekker, men ikke i kveld. Det gjør det til en enda mer modig avslutning.