- Selvtilliten på vei tilbake

Den siste uka har gitt spillerne et stort løft, mener lagets manager. Han skryter også av Adam Lallana, som han mener kommer til å spille en stor rolle for Liverpool i tiden fremover.

 – Han har mistet noen kamper på grunn av taktiske endringer på laget, men i kampene han har spilt, har han vært veldig bra, sier Brendan Rodgers om midtbanespilleren han hentet fra Southampton i sommervinduet.

Lallana var skadet i begynnelsen av sin Liverpool-karriere, men har fått åtte ligakamper for de røde under beltet når vi nå er i gang med årets mest hektiske periode.

Fornøyd sjef

Mot Leicester tirsdag kveld scoret han utlikningsmålet på halv volley i første omgang, og Rodgers skryter av det han har fått sett av landslagsspilleren på Merseyside.

– Lallana var strålende mot Leicester. Han har vært veldig, veldig god siden han kom tilbake. Han har en glimrende arbeidskapasitet og intensitet. Jeg har vært strålende fornøyd med ham siden han kom hit. Han er virkelig talentfull, og han kommer til å spille en sentral rolle i tiden hans her, tror nordiren.

Rodgers påpeker viktigheten av at andre enn angrepsspillerne finner veien til målet. Denne sesongen er Rickie Lambert nemlig den eneste røde spissen med ligamål denne sesongen, og i de to siste kampene har en høyreback og tre fra midtbanen stått for scoringene.

– Mer besluttsomme

– Det er viktig at midtbanespillerne gjør det. Hele laget er nødt til å bidra fremover, uansett om de spiller i forsvaret eller på midtbanen. At scoringene begynner å komme oftere, er godt å se. Vi begynner å bli mer besluttsomme, noe som er særdeles viktig for oss, sier han.

– Vi har fortsatt veldig mye arbeid foran oss. Vi har en lang vei å gå. Dersom vi fortsatt er i nærheten litt ut i januar, vil jeg være fornøyd med tanke på de tolv første kampene denne sesongen. Men noe jeg har lagt merke til med spillerne, er karakteren og egenskapene til å slå tilbake, sier han – og legger til at de ikke tar av etter seks poeng siden lørdag.

– Vi har hatt tre gode resultater mot lag som er vanskelige å slå. Dette er en skikkelig spennende periode for vår del. Akkurat nå handler det om å få selvtilliten tilbake i laget. Men man kan skimte at den er på vei. I noen av de siste kampene har vi havnet under, men vist god nok ro til å slå tilbake og få med oss et resultat.

Neste kamp for Liverpool er hjemme mot Sunderland lørdag.