- Skal ikke heve billettprisen

Liverpools administrerende direktør sier det ikke blir dyrere kampbilletter for å betale for Anfield-utvidelsen, men er åpen for nye sponsorer. Det hele vil koste drøyt 100 millioner pund.

Flere supportere har lenge protestert mot prisen det koster å se fotballkamper på Anfield i dag, og supporterunionen «Spirit of Shankly» har sammen med fangruppen «Spion Kop 1906» tvunget frem et møte med klubbledelsen angående temaet. Men Ian Ayre sier utbyggingen av Anfield alene ikke betyr noe for billettprisen.

Les også: Klubben bekrefter utbyggingen

 – Med tanke på billettpriser endres ingenting i forbindelse med denne utbyggingen. Vi har den samme holdningen til pris til tross for den nye hovedtribunen, lover han.

Ayre forklarer at de ved utvidelsen av Anfield prøver å skape et «bedre produkt», med bedre fasiliteter og en mer moderne løsning enn tidligere.

– Vi har allerede prøvd å gjøre det på flere områder av stadionet før dette. Vi har forbedret og renovert mange av tribuneboksene på Centenary Stand, og vi har jobbet mye med andre deler av stadionet. Og dette er ikke noe annerledes, sier han.

Vurderer sponsor

– Det handler ikke om å skyte prisene til værs for å betale det. Det handler om å gi supporterne våre en mer rettferdig verdi med tanke på fotballen og våre fasiliteter. Vi skal ikke endre på hvordan vi vurderer prisingen av billettene på grunn av at vi nå gjør en enorm investering.

Utvidelsen vil koste i overkant av 100 millioner pund, forteller Ayre. Han legger til at finansieringen skjer av Fenway Sports Group, og at de har en plan på hvordan det skal tilbakebetales over en lengre periode.

– Vi kan absolutt se etter sponsorer. Ikke til stadionet, men til selve tribunen. Og det vil igjen være med på å få en rask tilbakebetaling av investeringen. Jo mer inntekter vi får, desto mer kan vi bruke på å investere. Så vi ser helt klart på det som en mulighet.