- Spiller for en ny kontrakt

I Liverpools tre siste kamper har Brad Jones voktet buret. Australieren vet ikke hvor lenge han får fortsette, men sier han kun fokuserer på å prestere godt nok til at klubben vil forlenge avtalen hans.

– Det er godt å være tilbake i laget. Jeg har alltid lyst til å spille så mange kamper som mulig. Jeg er glad for å kunne gå ut og gjøre mitt beste for å hjelpe laget, og håpe at jeg gjør nok til å få spille i den neste kampen, forteller han, ifølge Liverpool Echo.

Den 32 år gamle skuddstopperen kom rett inn på laget som gjestet Manchester United tidligere denne måneden. Selv om han slapp inn tre mål, valgte Brendan Rodgers starte med ham i ligacupkampen mot Bournemouth og hjemmemøtet med Arsenal.

– Vi var på spillermøtet før United-kampen, og manageren snudde på arket for å vise hvem som skulle spille. Da stod navnet mitt der. Det var en enorm kamp å komme inn til, men akkurat det var ikke noe som påvirket eller bekymret meg. Man er bare nødt til å gå ut og gjøre jobben, sier Jones.

– Uforandret forhold til Simon

Det har vært en oppvekker for Simon Mignolet, som er satt ut etter mye kritikk denne sesongen. Jones påpeker imidlertid at vrakingen av belgieren ikke har gjort noe med forholdet dem imellom.

– Simon og jeg har et veldig godt forhold. For oss er alt som vanlig. Vi er gamle nok til å vite at det ikke skal være noe vondt mellom spillerne. Dette er managerens avgjørelse. Vi fortsetter bare som vanlig på trening, og vi jobber så hardt vi kan. Vi ønsker hele tiden å gjøre hverandre bedre. Det har ikke forandret seg på noen som helst måte.

Liverpool har sluppet inn mål i alle de tre kampene Jones har stått i denne måneden, og han har måttet plukke ballen ut av nettmaskene seks ganger totalt. Likevel synes ikke Jones at det har vært hektisk mellom stengene.

– Jeg har ikke hatt fryktelig mye å gjøre i de tre siste kampene. Jeg har forsøkt å hjelpe laget i visse situasjoner, og jeg har prøvd så godt jeg kan å spille på den måten manageren ønsker jeg skal spille, forklarer han.

– I fotballen, og da spesielt for målvaktene, er det omstendighetene som bestemmer hvor mye man gjør og når man gjør det. Noen ganger får man kanskje ikke en mulighet til å gjøre noe som helst. Jeg prøver bare å yte mitt beste på alle områder.

Ingen samtaler ennå

Keeperen legger ikke skjul på at han har veldig lyst på en kontraktsforlengelse med Anfield-klubben. Og selv om det kan gå mot slutten på hans karriere i Liverpool, sier Jones at han ikke prøver å fremstå på noen annen måte enn han gjorde da han ankom.

– Jeg ønsker selvfølgelig å bli værende, spesielt hvis jeg får spille. Nå spiller jeg for å få en ny kontrakt, men jeg har spilt på den måten helt siden jeg skrev under på min første. Det har ikke vært noen samtaler ennå, men selvfølgelig ønsker jeg å bli.

– Manageren har ikke sagt noe om hvor lenge jeg kommer til å være med på laget. Det er opp til meg å gjøre mitt beste og holde på plassen så lenge som mulig. Om det er i et par uker, kanskje noen måneder, får vi se. Jeg må bare gjøre det beste ut av det.

Jones har vært på banen i 26 kamper for Liverpool siden han kom sommeren 2010.