- Spillernes ansvar

Liverpools fjerde strake tap for et lag som ikke har vunnet i ligaen siden september. Adam Lallana legger all skylden på seg og spillerne, som han mener burde klart å holde på stillingen.

– Dette var spesielt skuffende fordi vi ledet så tidlig i kampen, sier 26-åringen.

Klokka hadde nemlig ikke engang passert to minutter da han slo en glimrende pasning til Rickie Lambert i boksen, og 32-åringen satte enkelt inn sitt første ligamål etter overgangen fra Southampton i sommer.

Kampreferat: Crystal Palace – Liverpool 3–1

Likevel snublet Liverpool i hovedstaden. Etter drøyt kvarter av kampen utliknet Dwight Gayle på en retur fra kloss hold, før Crystal Palace satte inn både 2–1 og 3–1 i andre omgang. Jamie Carragher slaktet sine tidligere lagkamerater, som han kalte «mentalt svake», etter oppgjøret, mens Brendan Rodgers sa ansvaret var hans.

Lallana mener det imidlertid var spillerne som sviktet, ikke managerens plan. Han erkjenner at laget ikke gjorde ting bra nok for å holde på ledelsen etter knallåpningen.

– Den tidlige scoringen var et godt grunnlag som vi kunne bygge videre på for å kontrollere kampen. Men vi gjorde ikke det. Vi tar på oss hele ansvaret for det, sier midtbanespilleren.

– Ethvert lag ville fortalt at når man kommer til et sted som Crystal Palace og tar ledelsen, må man holde på den så lenge som mulig, styre kampen, så prøve å gå for nummer to og frustrere dem. Men det gikk bare ikke. Vi, spillerne, er nødt til å ta det fulle ansvaret for det, komme oss videre og snu ting rundt.

– Taper som et lag

– Nå er vi nødt til å stå sammen. Så enkelt er det. Når man som lag har en vanskelig periode, er alt man kan gjøre å holde seg samlet. Vi vinner og taper som et lag. Vi må stå sammen, fortsette å kjempe og fortsette å jobbe for hverandre.

Liverpools mål var samtidig Lamberts første for favorittklubben. Det var bare lagets niende ligamål på like mange kamper etter at Daniel Sturridge ble skadet, men Lallana tror nettkjenningen gjør at det løsner for Lambert i tiden som kommer.

– Alle spillere ønsker å komme i gang med scoringene når man ankommer en ny klubb, og han har jobbet så hardt for det. Når man ikke scorer mål, får man heller ikke den nødvendige selvtilliten, forklarer han – og legger til at det har tatt ekstra lang tid for Lambert på grunn av lite spilletid.

– Viktig

Allerede om to dager kan han imidlertid få sjansen igjen. Liverpool skal i aksjon mot Ludogorets i Bulgaria, og poeng er helt nødvendig for avansement i Champions League dersom Basel ikke taper hjemme for Real Madrid samme kveld.

– Vi trenger å vinne den for å være med videre i turneringen. Det er viktig, ikke bare for oss slev, men for supporterne, manageren og alle som er involvert i Liverpool Football Club, sier Lallana.