- Sterling er laget av stål

Liverpool-manageren sier han er mektig imponert over fysikken til 19-årige Raheem Sterling, og han mener tenåringen utvikler sine taktiske evner usedvanlig fort.

– Han er blant de sterkeste spillerne jeg har sett. Det er det folk synes er oppsiktsvekkende. Jeg tror ikke han har bein i kroppen; den er laget av stål. Han har en utrolig fysikk for å være så ung, forteller Brendan Rodgers

– Han har også tøffhet i hodet. Mentalt er han veldig sterk. Han utvikler teknikken sin hele tiden, og han trenger å bli bedre foran mål, men det kommer etter hvert.

– Han er fortsatt veldig ung, men nivået hans er så høyt for øyeblikket. Han er fornøyd, han har selvtillit, og han er en glede å jobbe sammen med.

Vingen har startet samtlige ligakamper siden bortekampen mot Hull på åpningsdagen av desember i fjor, men fikk hvile da rødtrøyene tok seg videre i FA-cupen forrige helg.

– Jeg begynte forberedelsene til derbyet før Bournemouth-kampen. Planen min var å bruke Raheem der, så jeg ønsket å hvile ham mot Bournemouth fordi han hadde en stor jobb i vente mot Everton.

Og mot de blå gjorde han sine saker med glans. Selv om målscorerne Daniel Sturridge, Steven Gerrard og Luis Suárez stjal de fleste overskriftene etter den største seieren i Merseyside-derbyet på 32 år, ønsker Rodgers å trekke frem Sterling.

– Unge Raheem er knapt nevnt, men jeg syntes at han var helt «outstanding», sier nordiren.

– Denne gutten har nettopp fylt 19 år og spilte mot den kanskje beste venstrebacken i landet for øyeblikket. Jeg er sikker på at Leighton Baines selv ville sagt at det var en veldig vanskelig kveld.

41-åringen sier han tidlig fant ut at tenåringen var veldig god til å lære seg nye ting – som når det er lurt å sette inn et press på motstanderen.

– Det har vært noe av det som har imponert meg mest med Raheem.

Derfor får han stadig vekk ekstraoppgaver. Rodgers forklarer at høyresiden mot Everton – Sterling og Jon Flanagan – fikk «en av de viktigste oppgavene» i laget, der de skulle sperre og hindre rom for gjestene.

– De klarte det veldig bra og var åpenbart en trussel fremover på banen i tillegg.