- Sterling spiller uten frykt

Brendan Rodgers hyller Raheem Sterling og de andre Liverpool-spillerne etter maktdemonstrasjonen mot Tottenham.

19 år gamle Sterling ble av Liverpool.no kåret til banens beste, etter en strålende kamp mot Spurs.

- Jeg syntes Raheem var strålende, sa Brendan Rodgers på sin pressekonferanse etter 4-0 seieren.

- 19 år gammel ser du at han stadig blir mer intelligent i sitt spill. Han kan løpe bak folk, han er rask og direkte, og du ser at han blir en bedre fotballspiller hele tiden. Han klarer å holde på ballen under press, og jeg syntes han var fantastisk i dag.

- Vi har en vidunderlig blanding. Vi har verdensklassespillere, vi har unge talenter fra Europa og Sør-Amerika, og vi har en rekke unge britiske talenter her.

- Teknisk er de veldig gode, og taktisk tenker det veldig bra også. De viser at de kan spille på dette nivået uten frykt. Det var ingen tegn til nervøsitet eller at de følte presset, og det var flott å se.

- Vi snakker mye om å ta med seg ballen ut av forsvar under press. Dersom dere studerer vårt spill vil dere se at i stedet for å dundre ballen oppover på banen, lar vi ballen sirkulere slik at vi tar den med oss ut. Vi benytter vår keeper, og vender spillet mot den andre siden.

- Vi er ute etter å skape overtall og pasningsmuligheter over hele banen. Unge Jon Flangan viste oss dette i praksis med stor dyktighet. Så snart du har tatt med deg ballen ut av et område der du har vært satt under press, vil hele banen åpne seg opp for deg. Det var det som skjedde ved den tredje scoringen. Philippe mottok ballen, tok den med seg og scoret. Det var en vidunderlig lagscoring.

- Det var mange perioder i kampen hvor vi leverte imponerende spill. Spillerne skal ha all honnøren for det, for de var fantastiske.

- Vi jobber med dette til daglig. Dersom du ber spillerne om å slå pasninger og bevege seg, med flyt og fleksibilitet i laget, må du gi dem selvtillit til å gjøre det.

- Jeg har sagt det hele tiden: Når vi blir satt under press kan laget håndtere det, for det er en naturlig del av vårt spill.

- Det ligger i vår natur og vårt daglige arbeid at vi ønsker å ha ballen. Det er det vi ønsker, at laget vårt skal ha mot til å spille fotball.

- Alle trodde sikkert på forhånd at denne kampen kunne bli veldig vanskelig, og det var den. Men vi gjorde den til den kampen den ble takket være vår intensitet, vårt fokus og kvaliteten i fotballen vi spiller.

- Det er slik vi jobber. Vi jobber for å bli vant til å håndtere press. Vi jobber for å kunne ta i mot ballen under press og distribuere den under press. Spillerne vet med 100% sikkerhet at jeg tar på meg skylden om de gjør en feil i en slik situasjon. Vi må tørre å spille fotball.