- Stevie bør fortsette

Mens Liverpool-kaptein Steven Gerrard vurderer fremtidsplanene for landslaget, håper David Beckham at scouseren spiller i England-drakt en stund til.

– Steven har vært en strålende kaptein for England og for Liverpool. Han er blant de beste midtbanespillerne jeg noen gang spilte sammen med, sier den tidligere Manchester United-, Real Madrid- og LA Galaxy-profilen, ifølge Liverpool Echo.

Beckham, som nå har lagt fotballskoene på hylla, spilte selv hele 115 kamper med de tre løvene på brystet. Kun keeperlegenden Peter Shilton, med 125 landskamper, har flere. Deretter følger Gerrard, som mangler én opptreden på å tangere Beckham.

– Jeg savner det å spille for Manchester United og Real Madrid, men det betød alltid mest for meg å spille for England. Så det er det, å spille for England, jeg savner mest, innrømmer superstjernen.

Han forklarer at kapteiner alltid tar det ekstra tungt når laget mislykkes, noe England, som tapte sine to første kamper i verdensmesterskapet og snublet ut av turneringen før gruppespillet var omme, gjorde i Brasil.

Les også: VM-spillere med til USA

– Som kaptein føler man alltid at man har et ekstra ansvar for å løfte laget. Stevie har gjort det i en årrekke for Liverpool og England. Han har alltid vært en skikkelig motivator med tanke på spillestilen hans og lidenskapen han viser på banen.

Beckham mener Gerrard også er viktig for de unge landslagsspillerne.

– Jeg tror de trenger en mentor og noen å se opp til. De trenger en som har vært i deres sko og klart seg, fortsetter 39-åringen.

– Hvis du har muligheten til å spille for England så lenge som mulig, så gjør det.