- Stevie er viktig for oss

Steven Gerrard har funnet seg godt til rette i sin nye rolle som defensiv midtbanespiller, og lagkamerat Jordan Henderson beskriver kapteinen som en svært viktig brikke for laget.

Gerrard må unngå gult kort i de tre kommende kampene mot Tottenham, West Ham og Manchester City om han skal slippe to kampers karantene. Henderson håper inderlig at Liverpool ikke må klare seg uten sin kaptein i to kamper.

- Studerer man kampene hvor Gerrard har spilt i den dype midtbanerollen ser man hvor effektiv han er. Alle vet hvor gode pasninger han slår. Han får bedre tid til å slå disse pasningene i denne dypere rollen. Han kan plukke ut medspillerne, og slå både lange og korte pasninger. Det han føler er riktig egentlig, sier Henderson til Liverpoolfc.com.

- Han slår både lange diagonale pasninger og korte stikkere, og det har fungert veldig bra for oss. Han har vært en svært viktig spiller for oss denne sesongen.

Selv mener Henderson at han lærer mye av Gerrard.

- Stevie er en flott rollemodell for alle egentlig. Han er en kar som folk ser opp til. En stor leder, både på og utenfor banen.

- Vi har flere gode ledere i troppen, og det er noe vi behøver i vanskelige stunder. Lederskap er viktig, og man trenger folk som tar kommandoen når det hardner til. Vi har som sagt flere slike typer her.

Liverpool har benyttet en diamantformasjon med Henderson og Joe Allen foran Gerrard de siste kampene.

- Rollen min forandres hele tiden, på grunn av taktikk og formasjonsendringer. Posisjonen min forandres, og rollen i laget forandres. Du må venne deg til slikt, og sørge for at du løser oppgaven etter beste evne. Det er det eneste du kan gjøre.

- Hver gang vi har endret formasjon eller taktikk, føler jeg vi har håndtert det veldig bra. Vi har vist at vi er taktisk bevisste og takler ulike situasjoner.

- Jeg ønsker å bli bedre hele tiden. Jeg vet jeg gjentar dette til det kjedsommelige, men det er viktig. Du må jobbe hardt, være villig til å lære og jobbe med alt som kan forbedres. Alt annet ordner seg selv, egentlig. Forhåpentligvis kan jeg fortsette å gjøre dette, jobbe både på og utenfor banen, slik at både jeg og laget stadig blir bedre.