- Stolt over utviklingen min

For fem år siden spilte Simon Mignolet i belgisk 2. divisjon. Nå ser sisteskansen frem mot verdensmesterskapet og Champions League de neste månedene.

– Ja, det har skjedd fort, men jeg har fortsatt en lang vei å gå, forteller han til FIFA.

Med bare noen få poeng unna Premier League-pokalen friskt i minnet, i en sesong han spilte samtlige ligakamper og holdt nullen ti ganger for Liverpool, kan keeperen reflektere over en god debutsesong på Merseyside.

– Det var mitt første år i Liverpool, og det var første gang jeg har spilt for en så stor klubb i karrieren min. Jeg er fornøyd med sesongen, men jeg vet veldig godt at jeg kan forbedre meg mye.

Mignolet fylte 26 år i mars, og han sier det er «ganske ungt for en målvakt». Utenom å bli en bedre spiller, har ikke belgieren noen personlige mål å sikte til på fotballbanen.

– Jeg tenker bare på lagets mål, og vi har nådd ett ved å komme til Champions League, forteller han.

– Min posisjon på banen handler om det samme som alle andre. Målvakten er bare en del av et lag som har ett mål, og det er å vinne.

– En drøm som går i oppfyllelse

Nå forbereder han seg med Belgias landslag før sommerens verdensmesterskap i fotballandet Brasil. Selv fokuserer han ikke på hva som kan skje, men heller på å vinne neste kamp og kvalifisere seg til neste runde.

– Det første målet var å kvalifisere oss. Det er lenge siden sist, og vi er veldig glade for å kunne reise til Brasil. Vårt neste mål er å komme oss til andre del av turneringen. Deretter får vi bare vente og se, forteller han.

– Personlig sett er det en barndomsdrøm som går i oppfyllelse når jeg får være med på et arrangement som dette.

Til tross for at han kun har ett trofé å vise til – et seriegull i belgisk 2. divisjon i 2009 – har sisteskansen tatt store sprang de siste sesongene. Siden han spilte kamper på nivå to i Belgia, har det bare tatt fem år å fullførte Premier League på 2. plass og få en plass i VM-troppen.

– Jeg er stolt over det jeg har fått til, sier han.

– Det eneste jeg kan gjøre for å bli bedre nå, er å fortsette jobbingen. Det er det jeg har gjort de fem siste årene, og det er det jeg kommer til å gjøre de fem neste.

Snakker fem språk

Mens han var i forhandlinger mellom belgiske Sint-Truidense og Sunderland sommeren for fire år siden, var ikke lønningsposen eller hus det viktigste, men hvor han kunne fortsette å studere.

– Det er takket være studiene jeg har vært i stand til å perfeksjonere kjennskapene mine til forskjellige språk. Jeg snakker fem språk flytende, og det hjelper når man skal kommunisere med lagkameratene, forteller Mignolet.

– Det har også hjulpet meg med å koble litt av fra fotballen, selv om jeg elsker jobben min. Jeg elsker å spille fotball, og jeg elsker følelsen man får av å vinne.

BELGIAS VM-TROPP:

Keeper: Thibaut Courtois (Atlético Madrid, på lån fra Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Koen Casteels (Hoffenheim), Silvio Proto (Anderlecht).

Forsvar: Toby Alderweireld (Atlético Madrid), Laurent Ciman (Standard Liège), Nicolas Lombaerts (Zenit St. Petersburg), Vincent Kompany (Manchester City), Daniel Van Buyten (Bayern München), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham).

Midtbane: Nacer Chadli (Tottenham), Moussa Dembélé (Tottenham), Steven Defour (Porto), Kevin De Bruyne (Wolfsburg), Marouane Fellaini (Manchester United), Adnan Januzaj (Manchester United), Eden Hazard (Chelsea), Kevin Mirallas (Everton), Divock Origi (Lille), Axel Witsel (Zenit St. Petersburg).

Angrep: Romelu Lukaku (Everton, på lån fra Chelsea), Dries Mertens (Napoli).

Standby-liste: Sebastien Pocognoli (Hannover), Radia Nainggolan (Roma), Thorgan Hazard (Zulte Waregem, på lån fra Chelsea), Guillaume Gillet (Anderlecht), Michy Batshuayi (Standard Liège), Jelle Van Damme (Standard Liège)