- Suarez bør bli «Årets spiller»

Brendan Rodgers synes Luis Suarez fortjener å bli kåret til «Årets spiller» etter prestasjonene spissen har vist denne sesongen.

Luis Suarez lå an til å vinne minst en av titlene «Årets spiller» forrige sesong, enten spillernes egen pris eller journalistenes, inntil biteepisoden med Chelsea-forsvarer Branislav Ivanovic.

Denne sesongen har Suarez prestert bedre på banen og heller ikke vært involvert i kontroverser. Spissen har hittil scoret 28 mål på 25 ligakamper. Han kan bli den første Liverpool-spilleren siden Ian Rush i 1986/87 til å score 30 ligamål på en sesong. Hattricket mot Cardiff var hans sjette for klubben, og han er nå den mestscorende spilleren i klubben fra utenfor de britiske øyer.

Bare seks spillere har scoret 30 ligamål for Liverpool på en sesong. Totalt har det bare skjedd ni ganger. Det ble oppnådd av Roger Hunt (to ganger), Gordon Hodgson (to ganger), Ian Rush (to ganger), Sam Raybould, Jack Parkinson og Billy Liddell.

Luis Suarez er åtte kamper unna å slå Premier League-rekorden på 34 mål på en sesong. Rekorden innehas av Andy Cole (Newcastle) og Alan Shearer (Blackburn) fra tiden det ble spilt 42 kamper.

Brendan Rodgers synes at Luis Suarez er den beste kandidaten til å bli «Årets spiller»

- Jeg er ikke sikker på hvordan stemmegivingen foregår, men dersom det er opp til majoriteten av fotballfolket og supporterne, er jeg sikker på at de ville ha stemt på en som Luis. Når det gjelder ferdigheter, så er han helt i tet, uttaler Brendan Rodgers til Daily Telegraph.

- Det er noen fremragende spillere i denne ligaen, så du vet aldri. Ingenting overrasker. Hazard har vært stor, og av våre egne spillere har Steven Gerrard vært utmerket og Jordan Henderson. Og Raheem Sterling, en ung spiller på 19 år, når det gjelder hans innflytelse.

- Se også på målene Daniel Sturridge har scoret. Men Luis, fra han kom tilbake, har vært bemerkelsesverdig. Han var på god vei til å vinne en pris forrige sesong før han hadde den uheldige hendelsen på slutten, som kan ha ødelagt. Denne sesongen har han fremstått briljant. På banen har det aldri vært tvil, og han har forbedret seg på det nivået i år.

- Det er fint for folk å se den andre siden av ham. Folk ser ikke at han er en meget ydmyk kar utenfor banen, men som blir en gladiator når han krysser den hvite streken. Noen få personer har sett den andre siden av ham i år. I dette landet tror jeg vi liker å se gode mennesker gjøre det bra, så det ville være et herlig steg for ham i livet og hans karriere dersom han får den. Han sørger til tider for at jeg får min lønn, og han er en god mann og vært utrolig for Liverpool i min tid her.

Luis Suarez har scoret 51 mål på 58 ligakamper under Brendan Rodgers.
- Da jeg kom hit, synes jeg at vi burde score flere mål, ikke bare individuelt, men hele laget. Jeg så på den foregående sesongen og så hvilken type spiller han er og hvordan han ville passe inn i måten jeg ønsket å spille. Så vi strukturerte laget rundt hans kvaliteter og bygget rundt det.

- Ferdighetene og flyten kan virkelig hjelpe ham. Vi har ballen i lange perioder. Det gir ham mer i farlige områder. Han har vært utmerket for meg både på og utenfor banen.

- Han er klar for hver kamp. Han er en meget sterk støttespiller i vårt lag. Han er virkelig dominerende, og det var derfor jeg ikke nølte med å gi ham kapteinsvervet mot Tottenham. Han er en dominerende spiller på banen. Utenfor er han meget støttende og oppmuntrende overfor lagkameratene.