- Suarez er uerstattelig

Uruguays kaptein Diego Lugano synes at Luis Suarez var sterkt savnet mot Colombia. Suarez er viktigere for Uruguay enn Neymar for Brasil og Messi for Argentina.

Uruguay røk ut av VM etter 0-2 mot Colombia i 1/8-finalen. Luis Suarez var sårt savnet.
- Han er uerstattelig, uttaler Uruguays kaptein Diego Lugano ifølge Liverpool Echo.

- Mot Colombia var vi ikke i stand til å erstatte hans ferdigheter. I årevis har han vært vår beste spiller. Det er mye verre for oss å miste ham enn det er for Brasil å miste Neymar eller for Argentina å miste Messi.

FIFAs disiplinærkomité har utestengt Luis Suarez fra all fotballaktivitet i fire måneder.

- Det er et brudd på menneskerettighetene at en spiller ikke kan gå på et stadion med 80000 tilskuere eller på et hotell med lagkameratene, at han ikke kan jobbe på fire måneder, fortsetter Lugano.

- Han har begått et lovbrudd, men dette er barbarisk. Selv ikke en kriminell ville fått en slik straff.

Før møtet med Colombia var Suarez landslagsdrakt hengt opp i lagets garderobe som et tegn på støtte til spilleren. Alt fokus var på Suarez i oppbygningen til kampen, men Paris St. Germain-spilleren Edinson Cavani avviser at spillerne var distrahert av hendelsen.

- Fra det øyeblikket vi visste om karantenen, tenkte vi bare på Colombia. Vi visste at det var en tøff straff, både for ham og for oss, men fra det øyeblikket distanserte vi oss fra det og konsentrerte oss om våre spillere, forteller Cavani.