- Supporterne må slappe av og nyte dette

Brendan Rodgers oppfordrer Liverpool-fansen til å slappe av og nyte at laget henger med i toppen av tabellen.

Under onsdagens kamp mot Sunderland var det tendenser til at nervøsitet blant supporterne på tribunene spredte seg til spillerne på banen. Dette håper Brendan Rodgers at man kan unngå i de fire gjenstående hjemmekampene.

- Min beskjed til fansen er at de må nyte dette, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Det er viktig at fansen holder hodet kaldt. Jeg vet det er lettere sagt enn gjort når du ønsker deg noe så inderlig som de gjør. De har ikke vært i denne posisjonen på en god stund. Jeg har forståelse for at angsten og nervøsiteten kan komme snikende da.

- Men det vi er i ferd med å få på plass her er ikke bare med tanke på en sesong. Vi forsøker å bygge et fundament for langsiktig suksess. Vi håper at forrige sesong bare var begynnelsen. Det så kanskje ikke slik ut det første halvåret, men vi gjorde mye grunnarbeid forrige sesong, og vi har utviklet oss siden.

- Stemningen på Anfield kan være fantastisk, og nå trenger vi virkelig å ha støtten fra supporterne i ryggen. Dersom en spiller gjør en feil, må de oppmuntre ham. Det er veldig viktig, for dersom spillerne føler at de har publikums støtte vil de tørre å holde på ballen igjen.

- Vi har hatt en utrolig støtte på hjemmebane gjennom hele sesongen. Vi må sørge for at det fortsetter slik også i de gjenstående kampene. Fansen må ikke la frykten få overtaket. De må nyte dette, for da vil spillere og stab gjøre det også.

- Det er selvsagt lenge siden sist Liverpool kjempet om ligatittelen, men jeg ser spillernes arbeid og kroppsspråk hver dag. Spillerne her er veldig rolige og fokuserte. Vi forventet ikke å være i denne posisjonen, og det er til hjelp. Vi føler helt klart ikke noe press selv.

- Dette er spennende for oss. Klubben har ikke vært i denne posisjonen på flere år, og det er noe vi må nyte.

- Min jobb er å sørge for at vi beholder fokus. Vi har selv sørget for at vi befinner oss i en strålende posisjon. Vi har jobbet hardt hele sesongen for å komme i denne posisjonen. Vi ønsker å beholde vår gode form. For øyeblikket er vi inne i en god resultatrekke. Vi har klassespillere på laget. Av og til vil du miste litt flyt, men du kan ikke miste kvalitetene du har.

- Andre lag har mer erfarne spillere enn vi har, som har vunnet flere titler enn våre spillere. Men vi har kvalitet i laget, og vi er sultne på suksess. Den sulten kan gi oss en stor fordel. Vi spiller uten frykt, og det viste vi i store deler av kampen mot Sunderland i midtuken.

- Vi hadde bedre kontroll enn det virket som. Frem til det 75.minutt spilte vi strålende. På grunn av at vi har gjort så mange mål på hjemmebane virket trolig ikke 2-0 som noen betryggende ledelse for publikum. Men etter å ha sett kampen om igjen, har jeg sett at vi spiller ball med stor presisjon, og bevegelsene var gode både bak og foran ballen. Vi bommet med avslutningene av og til, men vi beholdt roen i spillet vårt. Publikum ble selvsagt litt nervøse når de scoret, men det må man nesten forvente.

- Vi viste imidlertid motstandskraft og modenhet ved å ri stormen av. De siste minuttene av kampen, hvor vi tok ballen med ut i hjørnene, er noe vi har snakket om. Det handler om å kontrollere kampen. Vi vant mot et lag som har slått mange store lag denne sesongen, og det var et strålende resultat for oss. I tre fjerdedeler av kampen spilte vi utmerket.