- Swansea blir en utfordring

Brendan Rodgers ser frem til å bryne seg på sin forrige arbeidsgiver igjen, når Swansea gjester Anfield mandag kveld.

Swansea vant 1-0 over Aston Villa i går, etter et flott frisparkmål av Gylfi Sigurdsson. Svanene ligger på plassen foran Liverpool på tabellen, på 8.plass med tre poeng mer. Liverpool må ha en tremålsseier for å gå forbi gjestene på tabellen.

- Alle kampene i Premier League er tøffe utfordringer, akkurat som vi så mot Burnley i går. Swansea er en vanskelig motstander. Jeg kjenner klubben veldig godt, sa Rodgers under sin pressekonferanse på Melwood i formiddag.

- Vi spilte en veldig god kamp mot dem i ligacupen på hjemmebane tidligere i sesongen. Vi vet det blir en tøff kamp. Men prestasjonsnivået vårt er i ferd med å bli bedre.

- Lagånden og vinnerviljen i laget er sterk. Vi er inne i en veldig vanskelig periode der vi spiller flere kamper i løpet av kort tid. Vi satser på at vi spiller godt nok til å ta de tre poengene.

- Gary Monk har gjort det veldig bra som Swansea-manager. Vi er i jevnlig kontakt med hverandre, og jeg snakket med ham for et par dager siden. Han har en godt forankret måte å jobbe på, og spillestilen deres er godt etablert.

- De har hentet spillere som har kommet inn og gjort det bra. De har flere farlige spillere. Jeg kjenner unge Gylfi Sigurdsson veldig godt, og Wilfried Bony har scoret mange mål for dem. Gylfi er en ung spiller som jeg satte inn på laget da jeg var manager i Reading. Deretter hentet jeg ham på lån til Swansea når jeg ble manager der. Han kom tilbake til oss, og vi hadde en flott tid sammen i Premier League for Swansea, fra januar og ut den sesongen. Han er en naturlig målscorer, det har vi sett når han spiller for landslaget sitt. Kombinasjonen av Bony og Sigurdsson er blant de beste i ligaen. De er i stand til å finne hverandre meget bra, og begge ønsker å score mål. Bony er stor og sterk, og gjør mange mål. Men de har også andre spillere som vil utgjøre en trussel for oss. Wayne Routledge er en vidunderlig spiller, og de har Nathan Dyer i bakhånd. Jeg er veldig overrasket over at disse spillerne ikke har fått prøve seg for England, med de kvalitetene og tekniske egenskapene de besitter. De forstår også spillet veldig bra, og er aggressive i presset. De har også Ki og unge Jonjo Shelvey. Swansea er et godt lag. Ashley Williwams er en topp internasjonal midtstopper. Det har han vist.

- Det kommer ikke som noen overraskelse for meg at de ligger så høyt oppe på tabellen som de gjør. De er nå en etablert Premier League-klubb. Vi vet det vil bli en vanskelig kamp for oss, men vi ser frem til den og ønsker å holde den gode resultatrekka vi er inne i for øyeblikket gående.

- De vil utgjøre en trussel for oss, og de vil komme til Anfield for å revansjere ligacuptapet og få den seieren de ikke fikk med seg den gangen. Det tette kamp-programmet gjør dette til en ekstra vanskelig kamp.

- Men vi har fordelen av å spille to kamper på hjemmebane nå, etter det som var et veldig godt resultat for oss i går. Vi klarer forhåpentligvis å fortsette på samme spor, og få med oss tre nye poeng fra denne kampen.