- Systemet kan endres, men ikke stilen

Brendan Rodgers endret ofte formasjon og startellever fra kamp til kamp i 2013/14-sesongen, men hans spillestil forble den samme.

Brendan Rodgers benyttet flere formasjoner i sist sesong, blant annet 4-3-3, 3-5-2 og diamant på midtbanen.

- Stilen har utviklet seg fra den første dagen jeg kom hit, og det gjør den fortsatt, uttaler Brendan Rodgers til Liverpoolfc.com.

- Vi kan spille pasninger: Hvis vi ligger dypt, kan vi kontre. Vi kan presse lavt eller høyt. Det er stor fleksibilitet nå. Spillerne skal ha stor ære for at vi nå kan skifte formasjon. Stilen forandrer seg ikke, men det gjør systemet.

- Det er interessant å høre folk snakke om at jeg beveger meg vekk fra noen av prinsippene og ideene som mine. Det kan ikke være lengre fra sannheten.

- Vi har vist at vi står bedre rustet. Vi kan variere spillet vårt. Planen er hele tiden å dominere med ball, å kontrollere kampen.

- Noen ganger kan du kontrollere kampen uten ball. Folk ser kanskje på statistikken for vårt ballinnehav. Jeg ser på når vi er farlige med ball, det er det jeg fokuserer på.

- Når du er i føringen, er den naturlige konsekvensen at du mister ballinnehav. Slik er det med alle lag, ikke bare Liverpool. Hvert lag mister en andel på inntil åtte prosent i balleinnehav når de tar ledelsen.

- Med tiden har vi tilført gjennombruddshissighet, og den er bedre. Vi er raskere i pasningsspillet, tempoet i spillet er bedre og vi har kvalitet på øvre halvdel av banen.