- Takk, Jordon

Kristoffer Peterson fikk en drøm oppfylt da han scoret sitt første A-lagsmål for Liverpool i går, men Jordon Ibe gjorde det vanskeligste arbeidet, mener svensken.

– Han er en strålende spiller, og det er takket være ham jeg scoret målet, fortalte 19-åringen til klubbens nettside etter kampen.

Ibe dundret forbi tre spillere på venstrekanten, løp helt ned til dødlinja og fikk ballen inn i feltet. Der stod svensken beredt og satte inn 1–1 uten store problemer.

Les også: Rodgers: – Ibe er spennende

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg er veldig fornøyd. Det blir ikke stort bedre enn å score for Liverpool. Jeg hadde noen fra familien og noen venner som satt og så på, så det var en fornøyelse, sa Peterson.

Men selv om det var en «herlig følelse» å se ballen trille i nettet, tapte Liverpool treningskampen. Brøndby, som ledet til pause, scoret seiersmålet på overtid i 2. omgang.

– Det var bare den første kampen denne sesongen. Jeg synes vi gjorde det greit. Vi har trent veldig hardt, så det kommer etter hvert. Vi må bare fortsette med å jobbe hardt og fokusere på fotballen.

Ser opp til Sterling

Peterson er ti dager eldre enn klubbkamerat Raheem Sterling, som presterte så godt forrige sesong at han ble inkludert i VM-troppen til det engelske landslaget i Brasil. Han imponerte også under verdensmesterskapet, særlig i åpningskampen mot Italia.

– Han er en så god spiller, og han er en rollemodell. Selv om han er ti dager yngre, så er han en rollemodell for meg, sa svensken.

Den knappe aldersforskjellen gir også Peterson tro på flere muligheter for førstelaget.

– Sjansen vil komme fordi vi har en manager som liker å la unge spillere prøve seg. Alt vi kan gjøre, er å jobbe veldig hardt, håpe at sjansen kommer og være klare når det skjer.