- Tenker kun på VM

Med fullt fokus på verdensmesterskapet i sommer bryr ikke Luis Suárez seg om spekulasjoner eller andre storklubber. Han avfeier at det er en «prioriteringsklausul» i kontrakten.

– Jeg bare blar om til neste side, svarer Suárez etter spørsmål om hvordan han reagerer på å se navnet sitt linkes til andre lag i avisene.

Ifølge spilleren selv er det svært lite som tyder på at det blir et klubbskifte i nær fremtid, og han sier flere ganger at han ser frem til Champions League neste sesong. Han skal også ha meldt datteren sin, Delfina, på en Merseyside-skole for et nytt år med oppstart i september.

– Har kontrakt med LFC

På en pressekonferanse i Barcelona, noe som i utgangspunktet var i forbindelse med reklamering av et spillselskap, sier uruguayaneren at det kun er én ting han tenker på for tiden:

– Verdensmesterskapet. Alle vet at det kommer til å være spekulasjoner i media, noe det alltid er, men jeg har en kontrakt med Liverpool.

Han avkrefter også påstandene om at det er en klausul i kontrakten som gjør at bestemte klubber kan kjøpe ham denne sommeren.

– Av det jeg vet, er det ingen klausul som prioriterer noen klubber i kontrakten min.

Ville tatt 4. plass før sesongen

Etter å ha kommet på 2. plass i Premier League, ser Suárez tilbake på det han kaller en «strålende sesong». Han ble toppscorer i ligaen og har fått utdelt flere troféer som årets spiller.

– Vi ville tatt imot tilbudet om å komme blant de fire beste før sesongen startet. Men … når man kommer så nær, er det tungt å feile på slutten, erkjenner han.

Han tenker særlig på hvordan laget snublet i innspurten. 0–2 mot Chelsea ble fulgt opp med 3–3, etter å ha ledet med tre mål, mot Crystal Palace.

– Jeg hadde mye sinne inne i meg fordi vi bare ei uke tidligere hadde en kjempestor sjanse til å vinne ligaen og i det øyeblikket var muligheten trolig spolert. Jeg ville bare gjemme vekk ansiktet mitt og komme meg ned i spillertunnelen, sier Suárez.

– Vi hadde spilt en så bra sesong, men det var ikke nok. Nøkkelkampen var mot Chelsea. Det kan hende vi manglet litt på konsentrasjonen eller fokuset.

– En psykisk knekk

Suárez vet at 0–1-scoringen mot Chelsea nær sagt var fatal, for Liverpool hadde klart seg med uavgjort i den kampen.

– Men etter å ha tapt, visste vi at det ikke lenger lå i våre hender, og det var en skikkelig psykisk knekk for laget, innrømmer han.

– Uansett var det en strålende sesong. Vi gjorde det vi kunne. Hver eneste spiller ga alt.

– Øker Liverpools tittelsjanser neste sesong på grunn av erfaringen fra denne sesongen?

– Vel, vi var nummer én med bare noen uker igjen, så det gir de yngre spillerne en god erfaring inn mot neste sesong. De unge spillerne kommer til å vokse og utvikle seg til å bli enda sterkere neste gang.