- To poeng tapt

Steven Gerrard anser uavgjort mot Aston Villa på Anfield i kveld som to poeng tapt heller enn ett vunnet.

Villa overrumplet Liverpool fullstendig i første omgang, og tok en fortjent tomålsledelse. Daniel Sturridge reduserte på overtid i første omgang, før Gerrard satte inn straffesparket som ble kampens siste scoring.

- Hadde vi sett på dette før kampen ville vi ha betraktet dette som to poeng tapt. Men jeg synes Aston Villa spilte bra i dag, og fortjente det ene poenget, uttaler Gerrard til Sky Sports.

- Vi var ikke i nærheten av å være gode nok i første omgang. Vi spilte mye bedre etter pause, og viste god karakterstyrke ved å komme tilbake i kampen. Nå, etter kampen, må vi trolig si at uavgjort var et rettferdig resultat.

- Villa benyttet en diamantformasjon, og de ble flere enn oss på midtbanen. De kom veldig raskt fremover, og tok oss på kontringer. Vi forventet at de ville være gode på kontringer, men de var enda bedre enn vi trodde i dag.

- De skal ha honnør for dette. De kunne ha gjort flere enn to mål før pause, men vi gjorde det bra som klarte å begrense det til to. Vi forandret formasjon i pausen, og jeg synes vi fikk kontroll over kampen. I andre omgang var vi det beste laget.

Selv er Gerrard skuffet over egen prestasjon de første 45 minuttene.

- Villa la mange spillere rundt meg. Hver gang jeg forsøkte å få ballen under kontroll var de på meg i første omgang. Det fungerte ikke, verken for meg eller laget. Jeg må ærlig innrømme at det ikke var en av mine bedre 45 minutter, men jeg spilte bedre etter pause, sammen med laget. Vi klarte å komme tilbake i kampen, men det er likevel to poeng tapt for oss.

Gerrard innrømmer at Champions League-spill neste sesong nå er det store målet for ham og hans lagkamerater.

- Det har vært vårt hovedmål helt siden sesongen startet. Jeg tror problemet i dag, og grunnen til at våre fans vil være svært skuffet, er at hjemmeformen vår har vært nærmest plettfri. Vi har nesten skjemt bort våre supportere på hjemmebane.

- De vil trolig betrakte dette som et skuffende resultat, men forhåpentligvis blir dette poenget viktig for oss når sesongen er over. Det er ikke tid for å få panikk. Vi skal stå på videre, og kjempe for fjerdeplassen.