- Tviler ikke på meg selv

Liverpool-manageren har fortsatt tro på at han kan rette opp det som ikke fungerer for laget denne sesongen, og han tror ingen andre er mer kapabel til å gjøre jobben enn ham selv.

– Denne sesongen har hatt en vanskelig start på grunn av nye spillere, mindre tid på treningsfeltet og unge spillere, og vi har egentlig måttet starte helt på nytt igjen.

Slik forklarer Brendan Rodgers problemene Liverpool har hatt det siste halvåret,  ifølge The Times. Rødtrøyene innehar niendeplassen på tabellen før helgas Premier League-runde, og de snublet ut av Champions League før utslagsrundene i det hele tatt startet.

Nordiren er imidlertid veldig trygg på at han har det som skal til for å snu skuta på riktig kjøl igjen. Han tror heller det ikke er noen andre som kunne kommet inn, tatt over og gjort en bedre jobb i dag.

– Må bare akseptere kritikken

– Jeg tror ikke det. For syv måneder siden vant vi nesten tittelen helt uforventet. Da hadde jeg fått tid til å jobbe med spillerne, og det tok dem lenger enn hvor klubben hadde vært, noe som var langt over forventingene, sier han.

– Jeg tror ikke det er noen andre som ville vært bedre utrustet til å håndtere dette nå, spesielt fordi jeg har fått oppleve hva denne klubben handler i to og et halvt år, og fordi jeg har sett hva vi kan oppnå når vi er på vårt beste. Men det er noe som hører med når man ikke vinner kamper.

• Les også: Suárez: – Brendan er rett mann

– Fotball er veldig kortsiktig. Akkurat de samme folkene mente jeg ikke gjorde noen feil for bare seks eller syv måneder siden. Man må bare akseptere det som manager, og man får heller jobbe enda hardere for å få suksess. Jeg tviler definitivt ikke på meg selv, poengterer 41-åringen.

– Holder meg gående

Før morgendagens storkamp mot Manchester United på bortebane er utgangspunktet enkelt: Hvis hjemmelaget vinner, havner de ti poeng foran Merseyside-laget, og det blir samtidig trolig ni poeng opp til fjerdeplassen.

– Jeg vet veldig godt hvor vi står. Selvfølgelig er det litt frustrerende akkurat nå, og på en måte har vi begynt på nytt igjen. Jeg skal ta ansvaret for det. I fjor, da vi gjorde det så bra, handlet det om spillerne, og med rette. Alt i klubben var bra. Men når man ikke gjør det så bra, er det managerens feil, og slik er fotballen, så man må bare lære seg å takle det, sier han.

– Jeg er nødt til å få spillertroppen, og spillerne vi ikke har på grunn av skader, til å finne en måte hvor vi kan frigjøre talentet vårt og vår type fotball igjen. Det er noe som holder meg gående hver eneste dag, og jeg blir ikke fornøyd før jeg får det til.