- Usikkerhet og panikk i forsvaret

Liverpool Echo-journalist James Pearce mener svikt i forsvarets basisferdigheter er hovedårsaken til de mange baklengsmålene. Her er noe av det han svarte på under dagens webchat.

Er Dejan Lovren god nok til å spille på øverste nivå?

– Da Liverpool signerte ham, tenkte jeg at det var en smart overgang. Han spilte strålende for Southampton forrige sesong, og han har Champions League-erfaring fra tiden i Zagreb og Lyon. Han har hatt en dårlig start på Anfield. Han har vært overtent; det virker nesten som om han prøver å imponerte for hardt. Som 25-åring er han ikke en guttunge, og for tjue millioner pund hadde Liverpool forventet mer, men det er bare oktober. Han trenger bare å finne tilbake til de kvalitetene som Rodgers ble fristet av i utgangspunktet.

Er Brendan Rodgers for sta til å akseptere at lagene hans aldri er gode defensivt?

– I går spurte jeg ham om han vurderte å ansette en trener for forsvarerne, og han avkreftet ideen. Han er overbevist om at Liverpool har gode nok folk, både på og utenfor banen, til å det til å fungere. Noe jeg vil si, er at Liverpools forsvarere ikke kan skylde på lite hjelp fra midtbanen eller at laget pumper spillere fremover på banen. Det handler om at det helt grunnleggende går galt. Det er usikkerhet og panikk bak der, og det fører til at spillere ikke plukkes opp. Og det faktumet at Moreno og Manquillo ikke snakker engelsk, hjelper ikke forståelsen dem imellom. Mignolets manglende evne til å dirigere er også er problem, for da har ikke forsvarerne en dominerende keeper bak dem.

Har det vært et problem å finne en plass til både Philippe Coutinho, Raheem Sterling og Adam Lallana i laget? Alle ser ut til å ville spille i samme rolle?

– Godt spørsmål. Det er ingen tvil om at alle tre foretrekker å spille i 10-er-rollen. Man ønsker å ha samtlige tre i startelleveren, men å klare det og samtidige ha balanse i laget, blir et problem. Det blir spennende å se hva Rodgers gjør i morgen. Hvis Balotelli starter med Sterling like bak, kommer han til å bruke Lallana og Coutinho på hver sin side? Dersom det skjer, betyr det at enten Gerrard, Allen eller Henderson ikke starter.

Blir sesongen bedre når Daniel Sturridge er på plass?

– Liverpool ligger på femteplass i ligaen, og de er bare en bedre målforskjell unna topp fire selv om formen ikke har vært god. Dersom man ser på Rodgers’ to første sesonger, har laget gradvis blitt bedre utover i sesongene, og jeg tror det samme kommer til å skje igjen. Sturridge sin retur blir enormt viktig, og jeg er sikker på at vi får se fremgang fra de nye signeringene som har slitt med formen.

Er det noen muligheter for at han returnerer før midten av november?

– For ei uke siden fortalte manageren meg at det handlet om to til fire uker for Sturridge, og jeg har ikke hørt noe annet siden. Med tanke på at hans forrige skade, som skulle ta tre uker, ble doblet i tid, er jeg ikke overrasket over at Liverpool holder tilbake informasjon om en eventuell returdato.