- Utlån av Origi var det eneste riktige

Gjengen bak franskfotball.com mener det er riktig av Liverpool å låne ut Divock Origi for 2014/15-sesongen. Mener han vil vise seg som et veldig godt kjøp for LFC.

Franskfotball.com er Norges ledende nettsted for Ligue 1 og fransk fotball. «Hele verden» fikk øynene opp for Divock Origi under fotball-VM, men vi tenkte det ville passe seg med en prat med noen som har sett belgieren mer regelmessig.

- Jeg så Origi for første gang i første serierunde i Ligue 1 forrige sesong. Han startet sin første kamp for klubben. og Lille vant 1-0 etter en klassisk Origi-scoring: løp i bakrom og iskald avslutning. Det ble begrenset med spilletid denne sesongen, da han var i konkurranse med Salomon Kalou og Nolan Roux. Etter den fantastiske åpningen gikk Origi også gjennom en tøff tid med svært korte innhopp eller ingen innhopp i det hele tatt, og han har selv innrømt at oppstyret rundt vinnermålet i åpningskampen kan ha gått litt i hodet på ham. Fem seriemål i en debutsesong for en spiller født i 1995 er imidlertid bra, og det er en grunn til at han ble tatt ut i Belgias landslagstropp, sier Arilas Berg Ould-Saada, som er redaktør for nettstedet og bidragsyter i Josimar.

- Origi har hovedsakelig figurert som innbytter, men når han har vist frem potensiale som gjorde at LFC oppdaget han også før VM. Jeg tror dette blir en gjennombruddssesong hvor han virkelig viser hvor god han er, følger skribent Gard Oterholm opp.

Hvordan vil du beskrive ham som spiller?

- Divock Origi passer perfekt som kantspiller i 4-3-3 eller som spiss, både enslig og i en duo. Han er ganske høy, kraftig i fysikken, ekstremt hurtig, svært intelligent i bakromsløpene sine og en meget habil og elegant avslutter. Som vi så i VM, er han flink til å ta vare på mulighetene sine, spesielt når han bare får noen få minutter å vise seg frem på. Han er ikke bare en ren bakromsspiss - Origi har også et bredt teknisk reportoar, med et svært godt touch. I tillegg har han svært god arbeidsmoral, og bidrar stadig i den defensive omstillingen. Han har fortsatt noe å gå på når det gjelder hodespill og avgjørelser, men det ville vært skremmende om han ikke hadde noen svakheter også, sier Ould-Saada.

- Origi er en svært moderne angriper som kan bekle både spiss og kant, er god teknisk og har en svært imponerende fysikk med fart, kraft og styrke. Det han har størst forbedringspotensiale på er fort valg med ball og spilleforståelse, sier Oterholm om 19-åringen.

Hvilken posisjon passer ham best?

- Han kan bekle alle de fremste posisjonene i en 4-3-3, ja, og i Lille har han spilt på enten høyre eller venstre. Samtidig imponerte han jo som spiss i VM, og det kan hende det blir mer spilletid der denne sesongen, forteller Oterholm.

Han har stort sett blitt brukt som joker i en innbytterrolle?

- Ja. Origi startet 12 kamper forrige sesong, og gjorde 18 innhopp. Han var i utgangspunktet førstereserve på topp på et presterende lag hvor det var vanskelig å danke ut noen. Farten hans og evnen hans til å utnytte mulighetene sine gjorde han også til en meget effektiv joker, svarer Ould-Saada.

Selv om LFC kanskje ikke hadde noe valg - var det riktig å sende ham tilbake på lån til fransk fotball for en sesong til?

- Å låne tilbake Origi er det eneste riktige. For det første trenger han spilletid i denne alderen, og han er enda ikke god nok til å ta plassen fra Sturridge. For det andre hadde han fått presset på seg av å erstatte Suárez, mens nå får han utvikle seg videre i et miljø han er vant til med mye spilletid. Jeg tror dette vil gjøre at LFC får igjen en svært spennende spiller om ett år, sier Oterholm.

Vil Origi utvikle seg til å bli en toppspiller?

- Ja, utvilsomt. Av det Origi har vist i Lille og for Belgia tror jeg han vil bryte gjennom denne sesongen, og etablere seg som en av Europas mest lovende spillere. I VM tok han jo spissplassen fra Lukaku, og jeg tror Origi blir minst like god som landsmannen. Dette er en svært bra signering av LFC. Selv om mange kanskje heller ville hatt han umiddelbart kommer de til å få veldig godt betalt i årene som kommer, svarer Oterholm, og får støtte av sin redaktør: 

- Jeg tror Origi kommer til å eksplodere i Ligue 1 denne sesongen, og han har alle forutsetningene for å bli en av verdens beste spisser. I tillegg til de fysiske og tekniske kvalitetene, beskriver alle som kjenner Origi ham som en hardtarbeidende, ydmyk og jordnær person, noe som er det aller viktigste for å nå den absolutte verdenstoppen, avslutter Ould-Saada.