- Utlån er ikke noe som passer for alle

Juniortrener Michael Beale tror ikke utlån er noe som passer for alle unge spillere, men han låner gjerne ut sine spillere til klubber i lavere divisjoner om det skulle passe alle parter.

Liverpool har for tiden spillere som Jordon Ibe og Andre Wisdom på utlån, og Beale tror at disse to spillerne har godt av en slik erfaring.

- Utlån er ikke noe som passer alle unge spillere, på grunn av forventningene som stilles til deg. På U21-laget benytter vi samme spillestil som førstelaget, men det er stor forskjell både i tempo og forventningspress, uttaler Beale til Liverpool Echo.

- Vi har bra med tilskuere på alle våre U21-kamper, men vi snakker her noen hundre mennesker, mens man i førstelagskampene spiller foran 42 000, med media tilstede, og under sterkt forventningspress. Alle blir vurdert. Det slipper man på U21-nivå.

- Ryan McLaughlin har en god historie som illustrerer dette. Da han ble lånt ut kom kapteinen på hans utlånsklubb bort til ham første dag og fortalte ham at han var avhengig av at laget gjorde det bra, skulle han klare å betale huslånet sitt. Han fikk virkelig en aha-opplevelse første dag. Det er en helt annen utdanning enn man får her ved akademiet. Det er en forskjell på ungdomsfotball og førstelagsfotball, der man må levere varene. U21-serien gir deg ikke det elementet.

- Det er også stor forskjell på terminlisten. Av og til spiller vi to ganger i uken, og plutselig har vi ikke kamp på en måned. Vi kan selvsagt arrangere treningskamper, men vi har ikke et jevnt ligaprogram. Kristoffer Peterson reiste til Tranmere, og var en helt annen spiller da han returnerte. Han fikk prøve seg på førstelaget under preseason, og spiller nå for Utrecht. Uten det utlånet tror jeg ikke han ville ha vært hvor han er i dag. Det utlånet åpnet øynene hans.

- Conor Coady ble lånt ut til Sheffield United, og spilte over 40 kamper og kom blant annet til semifinalen i FA-cupen, så han hadde en vidunderlig opplevelse. Jeg snakker her om to gutter som har forlatt klubben. Tanken er selvsagt at de skal bli værende her, og gjøre det bra.

- Se på Jordon Ibe, som spiller for et topplag i Championship. Han har en flott tid i Derby. Dersom det er riktig å låne ut en spiller, og de får noe positivt ut av låneoppholdet, så er det flott.

- I U21-ligaen er kampene for sporadiske, og det er vanskelig for lokale fans å få noe forhold til U21-laget, fordi kampene spilles på ulike baner. Vi spiller både på Langtree Park, Anfield og på akademiet. Det er også stadige forandringer på terminlisten, og kampflyttinger kan skje på bare noen få dagers varsel.

- Jeg mener at man i land som Spania, Nederland og Tyskland har en stor fordel i forhold til oss i siste del av utviklingen av spillere i alderen 17-21 år. Vi blir skadelidende, men jeg har ikke svaret på hvordan problemet skal løses. Dersom vi kunne ha lånt ut våre spillere til bare en klubb, i stedet for seks eller sju, og vi visste hvordan denne klubben jobbet, ville vi trolig ha dratt nytte av det.