- Veldig frustrerende

Nok en gang skapte Aston Villa trøbbel for Liverpool på Anfield, og gjestenes defensive kvaliteter var nok til å stoppe de helrødes desperate forsøk på utlikning. Manageren etterlyser tempo i laget.

– Spillerne ga alt de hadde, men vi manglet den nødvendige kvaliteten foran mål og må bare skryte av Aston Villa, sier Brendan Rodgers etter sesongens andre tap på fire kamper.

Gabriel Agbonlahors tidlige ledermål, som følge av et relativt enkelt hjørnespark, ble den eneste scoringen på Anfield i dag. Og det ble fasiten til tross for et enormt ballinnehav for vertskapet.

Liverpool-sjefen forteller at mangelen på treffsikkerhet i de avgjørende pasningene foran mål var blant de største grunnene til at Paul Lamberts menn kunne reise hjem til Birmingham med tre poeng.

– De forsvarte seg bra så fort de fikk scoringen. Vi klarte bare ikke å treffe med den siste pasningen i dag. Det var veldig frustrerende for oss.

– Ulikt oss

Sjansene kom ikke på løpende bånd, og laget så til slutt få andre muligheter enn å slå langt mot et svært defensivt og kompakt Aston Villa-lag. Mario Balotelli var én av flere Anfield-debutanter i dag, men Philippe Coutinhos forsøk i stolpen mot slutten var det nærmeste hjemmelaget kom nettkjenning.

– Vi åpnet kampen veldig tregt, og det er ikke likt oss fordi vi pleier å komme veldig fort i gang. I den andre omgangen var vi flinkere til å dominere og få ballen ut på kantene. Men bortsett fra Coutinhos stolpetreff, skapte vi egentlig ingenting, sier Rodgers, som konkluderer:

– Vi hadde ikke nok intensitet og tempo i spillet vårt.

– Har et problem med dem

Det betyr at nordiren ennå ikke har maktet å beseire Aston Villa på Anfield. Forrige gang de helrøde slo «The Villans» foran The Kop, var for fire år siden. Og Lambert, motstanderlagets manager, har fortsatt til gode å tape på Anfield.

– Vi har hatt et problem med Aston Villa i løpet av min tid her. Vi har klart å slå dem på bortebane, men igjen ble mangelen på kvalitet i den siste tredjedelen kostbar for oss, forklarer Rodgers.

Aston Villa-stopper Philippe Senderos rev, slet, sparket og hindret Balotelli i å skape noe stort i hjemmedebuten. Og selv om mange Liverpool-supportere mener midtstopperen burde blitt utvist allerede i første omgang, var han blant bortelagets beste og ble et symbol på den sterke forsvarsseieren.

– Det er ikke mange som kommer hit og vinner, sier Senderos.

– Det var en briljant kamp av oss.

Dermed har Liverpool tatt halvparten av sesongens første tolv poeng, og laget befinner seg på en åttendeplass på tabellen – mellom Arsenal og Everton. Aston Villa lå som nummer tre før kampen på Anfield og klatret én plass opp med tre nye poeng.