- Veldig vanskelig

En flott Liverpool-scoring etter sidebyttet var det som skilte laget fra Burnley i ettermiddag. Brendan Rodgers skryter av vertene, men er samtidig fornøyd med de gulkleddes forsvarsspill.

– Når det gjelder karakter og motstandsdyktighet, viste vi enestående kvaliteter da det var nødvendig. Det var vanskelig med tanke på flyten i oppgjøret; de presset hardt og gjorde ting vanskelig for oss, spesielt i første omgang. Men jeg følte vi var bedre med etter pause, sier Brendan Rodgers etter kampslutt på Turf Moor.

En svak første omgang av det til reisende laget ga Burnley et voldsomt trykk, men gode blokkeringer og involveringer i boksen hindret hjemmelaget i å komme til noen avslutninger mellom stengene.

Liverpools manager lot seg imponere av det kollektivet Burnley viste sammen med supporterne sine, og han erkjenner at spillerne hans hadde det tøft da den nyopprykkede klubben trykket fremover før pause. Det førte i tillegg til at Emre Can kom inn for Kolo Touré til den andre omgangen – og det hjalp gjestene betraktelig.

– En annerledes side av oss

– Fansen står virkelig bak laget, og de er et lag som alltid er med i kampen. De slipper ikke inn mange mål, og det var hele tiden veldig jevnt. Spillerne fortjener veldig mye skryt, for vi klarte å forsvare oss forholdsvis bra selv om vi ikke spilte bra i den første omgangen. Vi klarte å blokkere skuddene, vi stoppet innlegg, og vi klarte å ta alt som kom i boksen, forteller han.

– Det var ikke mange målsjanser i kampen, men vi klarte å ta vare på den ene, store vi fikk. Vi fortjente de tre poengene. Vi måtte vise oss fra en annerledes side i dag, med andre type kvaliteter enn vi fikk vist mot Arsenal og i andre kamper, som mot Bournemouth.

– Vi så oss nødt til å være roligere med ballen i andre omgang, så vi gjorde et bytte med Emre Can i pausen. Han viste veldig god styrke og fotballkvaliteter i den posisjonen. Da vi måtte forsvare oss, gjorde vi det veldig bra. Det var tre herlige poeng, og jeg er svært fornøyd med spillerne.

– Trengte mer ro med ballen

Rodgers tror ikke det var formasjonen eller det taktiske som sviktet i første del av kampen. Burnley klarte blant annet å treffe stolpen, og Liverpool kunne se på seg selv om heldige ved å gå i garderoben uten baklengsmål.

– Jeg har brukt mange forskjellige systemer og tilpasset oss til hvordan vi ønsker å jobbe. Jeg tror ikke at det var problemet. Jeg følte vi trengte litt mer ro i oppbyggingen av spillet. Burnley skal ha skryt fordi de presset oss veldig bra, og det har de gjort mot alle lagene de har spilt mot, uansett om det er hjemme eller borte. Jeg følte at vi kunne spille oss til sjanser dersom vi klarte å skaffe oss litt mer rom på banen, men det var noe som hele tiden var vanskelig i dag.

Etter dagens seier står Liverpool med 25 poeng, og det er syv opp til Southampton på fjerdeplassen. Om tre dager kommer Swansea, Rodgers’ tidligere arbeidsgiver, på besøk til Anfield, før Leicester gjester samme bane første nyttårsdag.