- Veldig viktig med god start

En seier i ligaåpningen betyr mye for hvordan laget fortsetter sesongen, mener Philippe Coutinho. Han kjenner ikke til alle Southampton-spillerne, men tror Liverpool er forberedt på det som kommer.

– Selv om de er litt ukjente for oss akkurat nå, er jeg sikker på at det blir en vanskelig kamp. Alle oppgjørene i Premier League er tøffe. Det inkluderer Southampton, som vanligvis har veldig gode spillere og prøver å spille fin fotball, sier den dribleglade brasilianeren.

Sammenliknet med forrige sesong, hvor Liverpool stoppet på utrolige 101 nettkjenninger og avsluttet to poeng bak Manchester Citys seriegull, tror Coutinho at de røde kan vise seg fra en minst like god side dette året.

Les også: Mignolet: – Vi er forberedt

– Ambisjonene våre er de samme som i fjor, men vi har et større fokus på troféet nå fordi vi var så nærme forrige sesong. Og selvfølgelig det at Liverpool har hentet inn nye spillere, vil hjelpe oss med ha nok en god sesong, sier han – og legger til:

– Troppen er veldig motivert. Vi har jobbet veldig hardt med å forberede oss til denne sesongen.

Selv satser Liverpools nummer ti på å bli bedre til spesielt én ting: score mål. Så langt står han med åtte fulltreffere for klubben, der fem av dem har kommet det siste året.

– Det er mye vi kan forbedre, og ett av målene mine for sesongene er å score oftere. Jeg er klar, og jeg håper alt går bra med meg og særlig laget denne sesongen. Vi ønsker å gjennomføre et godt år, som vi gjorde forrige gang. Det blir spesielt viktig denne gangen, med Champions League-spill i tillegg.

– Føler det samme som fansen

I ettermiddag ruller Premier League-fotballen igjen på Anfield, og det største ønsket for Coutinho og Liverpool-fansen er en like god start som for tolv måneder siden.

– Vi går rundt med den samme følelsen som supporterne, sier han.

– Starten er veldig viktig. Vi åpnet forrige sesong bra og vant de tre første kampene, noe vi bygget videre på utover. Det er kjempeviktig å komme godt i gang. Jeg mener vi har forberedt oss bra under sesongoppkjøringen, og vi er klare til å begynne med ligaspillet.

Avspark mot Southampton er klokka 14.30.