- Ventet lenge på dette øyeblikket

Suso utliknet i gårsdagens møte med Preston etter pause, og det var den tekniske spanjolens første nettkjenning for Liverpools førstelag. Han ønsker å spille i rødt istedenfor å lånes ut på nytt.

– Det var veldig godt, sier en smørblid Suso til klubbens TV-kanal.

Han skrudde ballen i det lengste hjørnet etter å ha mottatt ballen av Jordon Ibe på sekstenmeteren. Like etterpå gikk de røde opp i ledelsen, og gjestene vant kampen 2–1 på Deepdale i Preston.

Les også: Ønsker å bli værende og signere ny kontrakt

– Laget la ned en god innsats, og vi bør være fornøyde, fortsetter han.

– Det var et veldig bra tidspunkt i kampen å score målet på. Jeg har ventet veldig lenge på å gjøre det, og i dag, når det skjer, er jeg veldig glad.

Forrige sesong var 20-åringen på utlån i spanske La Liga, der han spilte regelmessig på høyrekanten for Almería. Suso forteller at han fulgte med hver gang Liverpool spilte – og da kriblet det i føttene.

Tror han passer inn i laget

– Hver gang jeg så Liverpool spille på TV, hadde jeg lyst til å være med. Men da var jeg i Spania, så nå klarte jeg ikke å vente med å score, sier han smilende.

– Da du så på Liverpool fra Spania i fjor, trodde du at du ville klare å passe inn i systemet til Brendan Rodgers?

– Ja, det er derfor jeg er her denne sesongen. Hvis ikke ville jeg spurt om å få bli sendt på utlån og spille et annet sted, men jeg har veldig lyst til å være her, svarer Suso.

Han forklarer at det nå gjelder å imponere nok på trening til å få være på laget når helga kommer. På grunn av erfaringen med å spille ofte forrige sesong, tror han situasjonen er litt annerledes.

Reiser til USA i dag

– Jeg lærte veldig mye i løpet av låneoppholdet, og jeg spilte regelmessig. Jeg har mer ansvar nå, og jeg skal jobbe så hardt jeg kan og prøve å få en sjanse.

I dag blir han med troppen til Nord-Amerika, og Suso ser frem til å fortsette sesongoppkjøringen og møte supporterne der. Liverpool møter Roma, Olympiakos, Manchester City og AC Milan. I tillegg kan det bli en ekstra kamp dersom de røde vinner sin gruppe.

– Det blir to gode uker, og vi får møte noen gode lag. Hvis vi spiller bra og gjør det vi skal, så kommer vi kanskje til finalen også.