- Vi er folkets lag

Brendan Rodgers tror et offensivt og spennende Liverpool er blitt det laget folk helst ser vinner ligaen, hvis ikke deres egen klubb er i stand til å gjøre det.

- Jeg får mye tilfredstillelse fra folk som sier at vi er et lag det er veldig spennende å se på, forklarer Rodgers til Liverpool Echo.

- Det har kommet til et punkt hvor jeg helt ærlig nå tror vi er andrelaget til mange folk i dette landet. Det er utrolig!

- Kanskje har det noe med det, vi er ikke som Manchester City eller Chelsea, fortsetter Liverpools manager på spørsmål om det kan ha noe med at de helrøde nå er en klubb som ikke har de enorme midlene enkelte andre i toppen av engelske fotball har.

- En kan bare se på hvor mange ganger jeg har måttet skifte taktikk denne sesongen. Jeg har måttet arbeide med ulike systemer da jeg ikke har en spillerstall hvor jeg har muligheten til bare å sette inn en tilsvarende spiller dersom noen er ute.

- Hva vi må gjøre er å trene og veilede folk, jeg tror det er derfor folk liker å se på oss. Vi har ikke de finansielle musklene som andre, men vi må utvikle unge spillere og få dem frem.

- Det er klart det også er press på oss om å vinne, ikke minst i en klubb som dette.

- Forhåpentligvis, når vi har fått støpt inn en filosofi i klubben, som vi gjør gjennom alle aldersgrupper, vil det kunne spare oss både for tid og penger.

- Jeg tror ikke folk ser oss slik, svarer Liverpools manager da han blir konfrontert med det Newcastle som Kevin Keegan brakte til Anfield og tapte to ganger 4-3, og hadde et lag som underholdt men aldri vant noe.

- Folk snakket etter kampen mot Swansea hvor åpen den var, noe jeg for øvrig hatet, da vi hadde arbeidet så mye med vårt press og å vinne ballen tilbake. Vi slapp inn noen enkle mål den dagen. Dette er ikke et nonchalant lag som vinner kamper 4-3. Vi startet sesongen med tre 1-0 seire og det var glimrende.

- Jeg har alltid ønsket å ha både karisma og aggresjon i laget, både med og uten ballen. Jeg har alltid ønsket å skape et angripende lag, men jeg har også ønsket å bygge lag for å vinne kamper – og det er hva vi har gjort.

- Vi kommer til å se over de neste ti kampene hva vi har kapasitet til.