- Vi er forberedt

Det er 98 dager siden de røde spilte sin forrige ligakamp. Siden har Simon Mignolet gjort seg ferdig med verdensmesterskapet, sommerferien og pre-season, og nå er det tre poeng i åpningskampen som gjelder.

– Hele sesongoppkjøringen dreide seg om å komme i form til sesongåpningen. Alle visste at det skulle være mot Southampton, så i bakhodet handlet alt du gjorde om å bli klar til nettopp den kampen, forteller sisteskansen til klubbens nettsider.

Belgieren er veldig fornøyd med hvordan Liverpool gjennomførte pre-season, men legger vekt på at det «kun var treningskamper», noe som ikke betyr mer enn vanlig trening.

– Det er noe helt annet så fort man kommer i gang. Alle ser frem til å starte sesongen mot Southampton denne søndagen. Før sesongen starter, er alle ivrige etter å komme i gang, sier han.

– Fansen er også klare til å starte igjen etter forrige sesong, og de ser frem til det. Vi får også Europa-kveldene på Anfield denne sesongen, og som alltid vil supporterne være klare og stå bak oss igjennom alt.

I dag er det akkurat ett år siden Mignolet reddet straffesparket i Premier League-premieren mot Stoke på Anfield. Han sørget dermed for at Daniel Sturridges mål før pause ble kampen eneste, og de røde startet sesongen med tre poeng.

Laget fulgte opp den gode startet med ytterligere to ettmålsseiere, og da spillerne skulle på landslagsoppdrag i september, toppet Liverpool tabellen.

– Vi ønsker åpenbart å starte bra igjen, men det er ikke noe poeng i å se altfor langt frem i tid, sier målvakten. Den første kampen er mot Southampton, og vi er fokusert på å gjøre jobben vår. Forhåpentligvis får vi resultatet vi ønsker og tre poeng, noe vi bør klare i enhver hjemmekamp.

Liverpool har hentet en trio fra dagens motstander, og Mignolet kjenner seg igjen i situasjonen til Dejan Lovren, Rickie Lambert og kneskadde Adam Lallana.

– Det er nok litt mer spesielt for dem. Det var det samme for meg da jeg møtte Sunderland for første gang. Ting føles litt annerledes når man spiller for et nytt lag, men de hadde flotte perioder i Southampton, så de kommer til å være glade for å se sine tidligere lagkamerater og supportere.

I tillegg til de tre nyervervelsene har Southampton solgt unna noen faste inventarer i løpet av sommeren. Men Liverpool-keeperen sier det alltid er merkelig å se på de andre klubbene i åpningsrundene fordi det er så mange nye fjes på laget.

– Jeg tror ikke det blir noen særlig forskjell fra de andre Premier League-lagene. Man har sett spillere som har kommet til og reist fra hvilken som helst klubb. Hvert år er det annerledes, og derfor er de første ligakampene alltid litt rare, for man vet egentlig ikke hva man skal forvente.

– Men vi må bare tenke på oss selv, ikke motstanderne. I sesongoppkjøringen forbereder vi oss til å være klare når startskuddet går.