- Vi er mentalt sterkere nå

Brendan Rodgers mener at hans mannskap står frem som et mentalt sterkere lag denne sesongen enn tilfellet var tidligere.

- Jeg har fått jobbet mer med spillerne nå. Denne sesongen har vært veldig viktig, ettersom vi har fått jobbet mye på treningsfeltet og mye mer i kulissene med mental styrke, noe som er viktig for laget, slår Rodgers fast overfor Liverpoolfc.com.

- Jeg tror vi har sett effektene av dette i selvtilliten og troen blant spillerne, spesielt i kamper hvor vi har blitt liggende under og i vanskelige perioder. Vi har definitivt blitt bedre på dette området.

- Kampen mot Stoke var et god eksempel på dette. Det var en kamp hvor vi kontrollerte begivenhetene, og så mistet vi kontrollen i form av at det sto uavgjort til pause. Utfordringen for spillerne var å vise sin mentale styrke, og de responderte på strålende vis.

- Stoke-kampen var en veldig tøff kamp. Alle som har reist til Stoke på en kald dag, med den støtten de har på hjemmebane i vinden og regnet der, vet hvor tøft dette er. Men spillerne presterte og sto på under vanskelige forhold. De gjorde fem mål, noe de skal ha honnør for.

Rodgers mener at den mentale biten av spillet er like viktig som den fysiske.

- Laget har vært i konstant utvikling helt siden jeg kom til klubben. Vi forsøker å innføre noen fotballprinsipper, men samtidig er det personlige egenskaper vi også ønsker å få inn i laget. Og det er noe vi vokser med.

- Du kommer aldri til å spille perfekt i alle kamper. Fotball er ikke perfekt. Men du må finne måter å vinne på også når du ikke spiller opp mot ditt beste. Vi har vært i stand til å vinne på dårlige dager, noe som er veldig viktig.

Liverpools siste 17 ligakamper har resultert i over fire mål i snitt.

- Det forteller deg at vi spiller uten frykt. Vi er et lag som ønsker å være offensive og kreative, og spillerne frykter ikke å være det. Det viser også at vi jobber veldig, veldig hardt for å score mål og dominere kamper slik vi ønsker å gjøre. Du må presse ballfører og jobbe hardt. Dette er viktig for måten vi tenker på. Defensivt har vi fortsatt en jobb å gjøre. Vi har slitt med å finne balansen dette året, for vi har ikke hatt noen stabil bakre firer. Det har vært utskiftninger hele tiden, og det virker forstyrrende på spillemønsteret vårt og flyten i spillet til tider.

- Det overordnede målet er å være et offensivt lag som spiller kreativ angrepsfotball, men alltid på en disiplinert måte, og det er noe vi har klart denne sesongen.