- Vi er på bedringens vei

Brendan Rodgers hevder at hans tropp, inkludert noen av hans nye spillere, nå er i ferd med å tilpasse seg i en sesong hvor det er mindre tid til å forberede seg til kamper.

- For seks eller sju måneder siden var jeg årets manager og jeg var i ferd med å bli både det ene og det andre. Siden vi nå har mistet to spillere i verdensklasse, hvor en har forlatt klubben og en er skadet, da er jeg blitt ubrukelig, kommenterer Rodgers sarkastisk til Liverpool Echo.

- Fotball er en kritikkens verden. Tidligere ville spillere komme hit og behøve tid for å tilpasse seg, men nå må de ikke det siden vi betaler mer penger for dem. På grunn av media og alt annet rundt, som sosiale medier, får ikke moderne spillere den tiden. De blir forventet å komme inn å vise utrolige takter umiddelbart, og det gjelder også unge spillere.

- Du kan se på Jurgen Klopp i Dortmund, hvor spillere forlater klubben hvert år uten problemer, men når en spiller i verdensklasse som Lewandowski forsvinner så begynner de å slite. Hvis du mister slike toppspillere er det et enormt tap for en tropp.

- Det har tatt oss tid å komme tilbake til den måten vi ønsker å arbeide på, å finne den balansen som skal til for å spille slik vi vil og å få resultater, samtidig som vi ikke har mye tid til trening.

- Jeg har måttet se på forskjellige løsninger, og forskjellig personell i forskjellige posisjoner, for å finne tilbake til vår modell.

- Du kunne se på den farten vi hadde i vår siste kamp, det tempoet og den intensiteten som var i vårt press og vårt arbeid, det var mye nærmere slik vi spilte forrige sesong. Det er helt greit at folk ser på oss og hevder at vi ikke har vært like dynamiske i år, men det er enkle årsaker til det.

- Vi er nå i en situasjon hvor vi har spilt bra i noen kamper men ikke fått resultater, men vi ser at spillerne sakte men sikkert, slike som Markovic og også andre, blir bedre.

- Vi er i en situasjon hvor vi vet at vi kommer til å bli bedre og utvikle vårt spill over de neste kampene. Vi må bare sørge for at vi gjør det på vår måte.