- Vi er taktisk fleksible

Brendan Rodgers har byttet både formasjon og taktikk en rekke ganger denne sesongen. Manageren slår fast at han har stor fleksibilitet innad i troppen.

- Foran hver kamp er vi ute etter å finne et konsept som gjør at vi kan vinne, sier Rodgers til Liverpoolfc.com.

- Vi har stor fleksibilitet innad i troppen nå. Vår spillestil forblir den samme, men jeg kan forandre kampen taktisk fordi jeg har fleksibilitet i spillermaterialet og intelligente spillere.

- Diamantformasjonen vi har benyttet de siste kampene har fungert godt for oss, men vi har også spilt 3-5-2 denne sesongen og det fungerte godt, og det samme med 4-3-3. Fleksibiliteten har hjulpet oss å nå den posisjonen vi befinner oss i nå, og utgangspunktet er det samme også foran dagens kamp.

- Vi har analysert kampen for å finne ut hva vi kan utnytte i vårt eget spill mot Tottenham. Vi får se om det gir oss seieren.

- Vi har gjennom hele sesongen demonstrert at en kollektiv enhet er viktigere enn individuelle spillere. Steven Gerrard har vært strålende denne sesongen, men vi har vunnet kamper uten ham. Vi har spilt uten Daniel Sturridge og vunnet, og vi har spilt uten Luis Suarez og vunnet, og det samme med unge Philippe Coutinho og andre spillere.

- Strukturen til laget er vår styrke. Dersom vi har gode spillere som vi kan sette inn, vil strukturen selvsagt fungere bedre. Men vårt arbeid er basert på strukturen til laget, og det vil alltid være vår styrke.

- Akkurat nå er Lucas ute av laget. Han har vært tilbake etter skade og trent i flere uker nå. Han trener utrolig bra, og har vært strålende. Selv om han ikke er i startoppstillingen for øyeblikket støtter han sine lagkamerater 100%.

- Selvsagt ønsker han å spille. Det gjør alle spillere. Slik er spillet. Spillerne ønsker å være involverte. Det kan være skuffende når du ikke spiller, men spillerne respekterer sine lagkamerater.

- Jeg må si at spillerne som er utenfor startelleveren har vært helt førsteklasses denne uken. De har trent veldig bra, vært profesjonelle og konsentrerte. De støtter spillerne som er i startelleveren. Dersom noe skjer, vet vi at vi har spillere som er i god forfatning som kan komme inn på laget.

- Jeg tror Tottenham vil angripe denne kampen slik de vanligvis gjør. Tottenham er en stor fotballklubb med en identitet som gjør at de alltid spiller attraktiv angrepsfotball. Slik vil de forsøke å spille også i dag. De vil komme for å vinne kampen, være offensive og forsøke å ta de tre poengene.

- Tim Sherwood har tatt over som manager, og han er en lidenskapelig fyr. Han prøver utvilsomt å overføre sine metoder og ideer til spillerne.