- Vi har prøvd å løfte spillerne

Keepertrener John Achterberg forteller at Liverpools stab har hatt en stri tørn med å løfte humøret i spillergruppen etter det sjokkerende poengtapet mot Crystal Palace.

Achterberg uttaler at han aldri har opplevd noe lignende som det som skjedde mot Crystal Palace.

- Det var veldig vanskelig å svelge det som skjedde. Vi ledet 3-0 og forventet å vinne kampen. At vi ga fra oss den ledelsen så lett var veldig frustrerende både for spillerne, supporterne og staben, og alle som har med klubben å gjøre. Neste dag forsøkte vi å fokusere på det positive, nemlig at vi har gjort det veldig bra denne sesongen, sier Achterberg til Liverpoolfc.com.

- Rett etter kampslutt var det ikke vits i å gjøre noe, for alle var helt knust. Etter hvert begynte vi å se etter positive ting. Guttene har spilt fantastisk bra denne sesongen, og har prestert over all forventning. Vi må bare fortsette å være positive, for det er ikke over ennå.

- Vi forbereder spillerne som normalt til Newcastle-kampen. Vi holder samme intensitet på trening, og forsøker å holde fokus som vanlig. Guttene vil få beskjed av manageren om å gjøre de riktige tingene, og beholde fokus. Vi kjenner historien, og det er ikke lenge siden City vant ligaen med to sene scoringer, noe som viser at alt kan skje. Vi ønsker å avslutte sesongen så godt som mulig, noe som betyr at vi er ute etter å ta tre nye poeng som vi kan legge til de vi allerede har. Det er hva vi fokuserer på, og så får vi se hvor det tar oss.

- Våre fans har vært utrolige hele sesongen, og det vil de være på søndag også. De vet at laget trenger dem på søndag, for å holde humøret oppe og gi spillerne et ekstra løft til å overvinne Newcastle. Supporterne gir spillerne ekstra motivasjon til å stå på og fortsette å jobbe. Det er alltid til hjelp når supporterne hyler og skriker, og støtter laget sitt.

- Som vanlig i fotball er det ikke over før det er over. Alt kan skje. Det er hva du håper på, og det er hvorfor vi må forsøke å fokusere på vår egen jobb, og gjøre vårt beste i kampen.

- Vi startet denne sesongen med en vanskelig kamp mot Stoke som vi vant, og etter det har alt vært positivt når det gjelder måten vi har spilt på. Vi har levert underholdende fotball. Vi hadde noen dårlige resultater, som mot Southampton hjemme og hull borte, men i de aller fleste kampene har vi vært det beste laget på banen. Vi har skapt masse målsjanser, og i et par kamper har vi vært uheldige som ikke har vunnet. Men ser man sesongen under ett, så har vi vært det beste laget i de aller fleste kampene, inkludert storkampene på bortebane mot Manchester City og Chelsea som vi tapte. Det er små detaljer som kan forandre kamper, og dersom du tar det med i betraktningen, kunne vi lett ha vunnet disse to kampene. Det er ting som enkeltspillere må bli bedre på til neste sesong. Da vil de ha mer erfaring med å spille under press, og håndtere tilbakeslag i en tittelkamp. Vi har en kamp igjen å spille, og alt kan skje. Dersom vi vinner på søndag kan vi fortsatt vinne ligaen, om City taper.

- Vi har gjort det veldig bra, og alle har bidratt til de gode resultatene. Vi har en talentfull tropp og en ung tropp som kan spille sammen i fem eller seks år på øverste nivå, kanskje mer. Så lenge de beholder den sulten og lagånden de har nå, vil de bare bli bedre og bedre. Dersom vi klarer å forbedre laget litt år for år, gjennom noen gode spillerkjøp, kan vi ta igjen alle klubbene rundt oss i toppen.