- Vi kan håndtere forventningspresset

Brendan Rodgers mener 3-0 seieren over Southampton er et bevis på at hans spillere er i stand til å håndtere forventningspresset det medfører å kjempe i toppen av tabellen.

- Vi er i stand til å håndtere forventningspress nå, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Når jeg kom til klubben var det et stort forventningspress her, og spillerne klarte ikke å håndtere det. Men nå trives vi og blomstrer under press. Det kunne du se under kampen på lørdag. Taktisk var vi strålende. Vi har blitt et veldig, veldig godt lag, og gjorde tre mål. Vi unngikk baklengsmål, og kunne ha gjort flere mål, mener Liverpool-manageren.

- Dette er flott for Liverpool-supporterne. De er de beste i verden, og det er fint at de kan drømme. Men min jobb er å beholde fokus og bevare roen.

- Dette var en viktig seier. Du tenker tilbake på 5-1 seieren over Arsenal, og på en måte var denne seieren like viktig fordi alle hadde pekt på denne kampen, hvor vi spilte på bortebane, som et bananskall for oss. Vi hadde sent avspark, og Chelsea hadde vunnet og satt press på oss. Men vi var strålende.

- Vi har skapt en kultur som handler om å jobbe og lære, og jeg forsøker å ta presset bort fra spillerne ved å fortelle dem at de må ha fokus på egne prestasjoner.

- Det å vinne er en prosess. Du kan ikke bare møte opp og vinne. Vi ber spillerne fokusere på individuelle prestasjoner og hva de kan tilføre laget. Det er min jobb å ta presset bort fra dem, slik at de kan prestere og spille med stor energi, oppofrelse og kvalitet, noe de gjorde på lørdag.

- Folk har forventet at vi ville falle av, men vi er sterkere nå enn tidligere år. Jeg har alltid sagt at mine lag blir bedre i andre halvdel av sesongen. Det var vi i fjor også, og i år gjør vi det samme.