- Vi kommer til å trene mye på straffespark

England har ikke vunnet en straffespark-konkurranse i et mesterskap siden 1996. Liverpools faste straffeeksekutør Steven Gerrard sier at man denne gang vil være godt forberedt.

Det er nesten så man forventer det, England kommer til kvartfinalen og blir der slått ut på straffespark. I de ti siste store turneringene som engelskmennene har vært med i er man blitt slått ut seks ganger som følge av straffespark-konkurranse.

Steven Gerrard tok denne sesongen 11 straffespark for Liverpool, og scoret på ti av dem. Kapteinen til England ble en av syndebukkene i VM i 2006, da han sammen med Jamie Carragher og Frank Lampard var en av dem som misset fra 11 meter. Scouseren fikk også ansvaret i Euro 2012, og scoret, men England tapte likevel mot Italia i kvartfinalen.

- Det er vanskelig å beskrive hvordan det er, sier Steven til BBC Radio 5 Live. – Uheldigvis for meg misset jeg en straffe i hva som var vanskelige omgivelser under et VM.

- Jeg lærte min lekse og scoret for et par år siden den straffen jeg ble bedt om å ta.

- Vi kommer til å trene mye på straffespark, men det er en situasjon det er vanskelig å gjenskape. Det vil være mye mer press når scenen er større og det dreier seg om en straffespark-konkurranse, også i forhold til om man tar straffe i en ligakamp.

- Jeg kan forstå hvorfor man er opptatt av det siden vi har misset i flere slike konkurranser, men vi kommer ikke til å tenke for mye på det da er noe som kanskje ikke kommer til å skje. Forhåpentligvis vil vi spille bra nok etter 90 eller 120 minutter til å forhindre at en slik situasjon skulle oppstå, men hvis det skulle ende med straffespark-konkurranse vil vi være klare for det.