- Vi må ikke vise frykt

Akademisjef Alex Inglethorpe mener det er viktig at Liverpool U19 viser Real Madrid respekt, uten å frykte dem, i dagens UEFA Youth League-kamp i St Helens.

- Dette er en flott kamp å være involvert i, men vi må være forsiktige så vi ikke får overdreven respekt for motstanderen. De er bare 11 spillere med hvite trøyer, som forsøker å bli førstelagsspillere for Real Madrid, sier Inglethorpe til Liverpoolfc.com.

- Vi spiller ikke mot Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema eller Luka Modric. Vi spiller mot noen unggutter som ønsker det samme som våre gutter, nemlig å en dag spille for førstelaget.

- Det er en prestisjefull kamp fordi det er Liverpool mot Real Madrid, men vi må være forsiktige slik at vi finner den riktige balansen når det gjelder respekt, uten at det går over i frykt. Det er nøkkelen.

- Real Madrid har et veldig godt rykte når det gjelder å produsere spillere. De benytter samme spillestil som førstelaget, og kan sammen med Barcelona plukke blant de beste talentene i Spania. De har et sterkt juniorlag som spiller fotball på riktig måte. Nå er det opp til oss å forsøke å være gode nok til å utmanøvrere dem i denne kampen.

- De har talent i hver eneste posisjon på banen, men det forventer du når du møter Real Madrid. Men vi har også talentfulle spillere. Dette blir en flott utfordring for oss.

- Jeg synes vi var gode i vår første kamp mot Ludogrets, for det var en vanskelig test for oss i første kampen. Vi var ikke like gode mot Basel, og viste oss egentlig ikke fra vår beste side. Vi tok ledelsen 2-1, og akkurat i det vi skulle gjøre et bytte for å sikre seieren slapp vi inn to sene mål og tapte kampen. Det var trolig den verste opplevelsen jeg har hatt på juniornivå.

- Jordan Rossiter hadde blitt byttet ut på grunn av en lyskeskade, og Pedro Chirivella som kom inn for ham tråkket over på ankelen etter bare to minutter på banen, mens Ryan Kent pådro seg en lårstrekk, så vi spilte i praksis med to mann mindre det siste kvarteret. Vi slapp inn to mål fra dødballer mot Basel. Det hjelper ikke hvor god du er med ballen eller hvor mye du har ballen, og hvor mange skudd du har på mål, om man slipper inn to mål fra dødballer. Da blir det hele litt meningsløst.

- Vi må gjøre det bedre i slike situasjoner, og forsvare feltet vårt bedre, noe som trenerstaben nå har forsøkt å hjelpe våre gutter med. Dette er et kollektivt ansvar, og vi må lære dem at i kamper som i UEFA Youth League er det små detaljer som kan bli helt avgjørende.