- Vi må sette vår lit til Italia

Steven Gerrard innrømmer at det ser mørkt ut for England med tanke på avansement fra gruppespillet i VM. Men England-kapteinen håper at Italia kan gjøre Three Lions et par store tjenester.

Roy Hodgsons menn ligger sist i gruppe D, og er nå avhengige av hjelp fra Italia om man skal gå videre fra puljen. Italia må vinne sine to siste kamper, mot Costa Rica og Uruguay, og England må vinne over Costa Rica i Belo Horizonte på tirsdag om det ikke skal bli en tidlig hjemreise for engelskmennene. Med hjelp av Italia kan England karre seg videre på målforskjell, så enn så lenge lever Gerrard & co i håpet.

- Italia er et fantastisk lag, som er kapable til å vinne begge kampene, men vi klamrer oss til et halmstrå nå, innrømmer Gerrard overfor Liverpool Echo.

- Posisjonen vi befinner oss i nå er posisjonen vi ikke ønsket å havne i under denne turneringen, nemlig at vi er avhengige av andre lags resultater. Det ser mørkt ut for øyeblikket.

Det var en uheldig stuss fra Gerrard som ble den målgivende pasningen til Suarez, da Liverpool-spissen satte inn 2-1 målet og avgjorde kampen.

- Jeg er frustrert, for når vi ser tilbake på disse to kampene og hvordan vi presterte, fortjente vi poeng fra minst en av dem, kanskje begge, mener England-kapteinen.

- Det er ikke akkurat slik at vi spilte dårlig i begge kamper, og at kamplanen vår var feil. Etter at vi utlignet skulle vi kanskje ha vært litt dyktigere, holdt hodet litt kaldere og vært litt mer vanskelige å slå. Vi skulle kanskje ha akseptert at vi måtte sikre det ene poenget. Det ville kanskje ha vært den beste løsningen. Men Uruguay var svake i forsvar, og vi hadde muligheten til å vinne. Etter at vi utlignet forsøkte vi derfor å beholde initiativet og få et mål til.

- Dette er noe vi vil lære mye av. Vi vil analysere kampen. Det er egentlig enkelt. På dette nivået er fotballen nådeløs. Du kan ikke gi verdensklassespillere sjanser. Det er det ene. Når du fortsatt henger med i kampen må du være vanskeligere å slå. Det er det mest skuffende for meg. På 1-1 gikk vi som lag for mål nummer to, når vi kanskje skulle ha vist mer rutine og spilt for uavgjort.

- Vi slapp inn billige mål, og vi må ta ansvar for det som lag. På den første scoringen løp Suarez seg fri på bakre stolpe, og fikk servert en fantastisk ball av Cavani. Vi må studere den situasjonen, og finne ut hva som gikk galt.

- På den andre scoringen deres forsøkte jeg å få god kontakt med ballen med hodet, men jeg fikk aldri nok kontakt, og ble straffet for det.

Etter kampen ville ikke Gerrard si noe om han gir seg på landslaget etter VM.

- Dette er ikke øyeblikket for å si noe om det. Jeg sa før turneringen at jeg ville vise mine medspillere respekt. Så la oss se hva som skjer i løpet av de neste fire eller fem dagene, og så får vi snakkes etter det.