- Vi skal fokusere på prestasjonen

Fokus på prestasjonen er Brendan Rodgers sin oppskrift for å ta presset bort fra spillerne i serieinnspurten.

Liverpool vil vinne ligaen om de vinner sine sju gjenstående kamper, og det spekuleres nå i om Brendan Rodgers sitt mannskap begynner å føle presset dette medfører.

- Hvordan tar vi bort presset? Ved å fokusere på prestasjonen, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Fokuserer du kun på å vinne, vil du føle presset. Vi har alltid fokusert på prestasjonen, hvordan vi skal angripe kampen rent taktisk og hvordan vi skal spille. Det handler om å ta fokus bort fra bare det å vinne.

- Det må en prosess til for å vinne en kamp. Så vi må konsentrere oss om prosessen, og det vil føre til at spillerne kan gå ut på banen og konsentrere seg om å spille fotball.

- Dersom man har vært Liverpool-supporter i noen år, har man opplevd tøffe tider med alt som har foregått med eierskapet. Da er det en naturlig menneskelig reaksjon å bli nervøs når du ønsker deg noe så intenst. Ettersom laget har vært så langt unna ligamesterskapet i flere år, og ikke har vært med i Champions League på lang tid, er det forståelig at supporterne blir nervøse.

- Men vi kan takke supporterne for å ha spilt en stor rolle i hva vi har oppnådd så langt. Det er kun et fåtall ganger denne sesongen at kampene har vært så jevne på hjemmebane som tilfellet var mot Sunderland.

- Spillerne er modige nok til å holde på ballen og spille, og det vil gi publikum selvtillit. Vi må beholde roen og tenke klart under press.

- Vi er rolige, men fokuserte. Vi får se hvor det tar oss, for det er fortsatt mye som gjenstår av sesongen.

- Jeg tror ikke vi kommer til å forandre måten vi spiller på. Vi har nådd så langt som dette fordi vi har holdt på våre prinsipper når det gjelder måten å spille på. Det er noe som er innebygd i spillerne nå. Selvsagt er det kamper der du ikke klarer å spille perfekt, men spillerne tror på denne spillestilen og måten å jobbe på.

- Vi har jobbet hardt de siste 18 månedene for å skape en identitet for laget, og spillerne har lykkes med det. Vi kommer ikke til å forandre på dette. Jeg vet vi ikke kommer til å gjøre det.