- Vi spiller uten frykt

Ifølge Brendan Rodgers kan hans lag håndtere situasjoner under press. Spillerne kan operere på dette nivå uten frykt. De har selvtillit.

- Hvis du ber spillerne om å spille slik vi gjør, må du gi dem selvtillit. Det er det du ønsker – å ha mot til å spille, forklarer Brendan Rodgers til Daily Mirror.

- Vi jobber for å håndtere press, ønske om å ha ballen. Spillerne vet med 100 prosent at jeg tar skylden dersom de begår en feil.

- Jeg har hele tiden sagt at jeg føler spillerne kan håndtere situasjoner under press. De kan operere på dette nivået uten frykt. Dere kan se selvtilliten, det er ingen angst, intet press.

- Vi har en herlig blanding av spillere: Verdensklassespillere, unge talenter fra Europa og Sør-Amerika, og mange unge britiske talenter som viser at de kan spille uten frykt.

Liverpool var med og kjempet om tittelen i 1997, 2002 og 2009 frem til april, men klarte ikke å stå løpet ut. For Brendan Rodgers’ mannskap gjelder det å ha fokus på små detaljer og ikke tenke på det større bildet i tittelkampen.

- Det er meget vanskelig. Mange mennesker drømmer om at Liverpool skal vinne tittelen. Men for meg gjelder det å innarbeide hos spillerne at det er en prosess, og at det ikke bare handler om sluttresultat.

- Det handler om enkelt arbeid, fokus og konsentrasjon. Det er bare 18 poeng å spille om, men du kan bare ta tre poeng om gangen. Det vil bli en tøff kamp på Upton Park, men troen og selvtilliten er på et bra nivå.

- Jeg føler et stort privilegium som får være her og ha frihet til å arbeide. Vi forsøker å få til noe her som skal vedvare.

- Det er fantastisk at supporterne nå har håp. Jeg trives med det. Det er derfor jeg har jobbet hardt i mitt liv, og jeg har reist rundt i Europa for få kjennskap til noen av topplagene. Det er derfor jeg ble manager.

- Vi har fått lov til å utvikle laget i vår eget tempo. Vi har aldri mistet fotfeste når vi har vunnet eller blitt for skuffet når vi har tapt, men vi bygger noe for fremtiden.