- Viktig å holde det gående

Liverpool har bare tapt én av sine åtte siste kamper, og Lucas Leiva maner lagkameratene til gjøre den rekken blir enda bedre. Selv er han fornøyd med å spille seg til fast plass igjen.

Det så lenge ut til å ende med to strake tap da Arsenal var på Anfield-besøk forrige helg, men Martin Skrtel sørget for at Manchester United foreløpig er det eneste laget som har slått Liverpool den siste måneden.

I ettermiddag står nyopprykkede Burnley på motsatt banehalvdel. Sean Dyche og laget, som kan ha Sam Vokes tilbake, har nå spilt fire kamper uten nederlag på Turf Moor etter en vanskelig start på sesongen, men de har på samme måte som Liverpool slitt med å score mål denne sesongen.

– Ingen enkle kamper

Lucas ser frem mot bortekampen, og han legger ikke skjul på at hele klubben krysser fingrene for at tabellen er et penere syn etter det hektiske juleprogrammet. Likevel spår han en hard dag på jobben mot laget som bekler 18.-plassen i Premier League.

– Det er alltid vanskelig. Premier League blir tøffere og tøffere. Det er ingen enkle kamper, og du er nødt til å spille veldig bra for å vinne. Jeg tror vi har en god sjanse dersom vi spiller på samme måte som vi har gjort i de siste kampene, forteller brassen overfor Premier League Productions.

– Hvis man ser kampene mot bunnlagene, er det alltid vanskelig og alltid tøft. Kampene er skikkelig jevne, og man må virkelig kjempe. Man blir utfordret, og det tror jeg er grunnen til at folk liker Premier League. Det er alltid bra kamper å se på.

Vil spille regelmessig

Brendan Rodgers brukte Lucas sporadisk i sesongstarten og utover høsten, men så fikk han muligheten mot Ludogorets på bortebane. Siden den kampen har han startet hele syv ganger.

– Jeg er fornøyd med hvordan jeg har kommet tilbake i laget og spilt. Personlig ønsker jeg å spille kamper uke inn og uke ut. For oss er målet nå å forbedre kamprekken og komme høyere på tabellen. Det er det alle sammen her ønsker, fortsetter han.

• Les også: Lucas ber om tålmodighet

– Nå er det bare viktig å holde det gående. Vi trenger virkelig poengene for å forbedre tabellposisjonen. Det er lenge siden sist vi spilte mot Burnley. Jeg husker den kampen hvor de rykket ned, og vi slo dem 4–0.

Avspark på Turf Moor er klokka 16.00.