- Viktig med lokale spillere

Akademi-sjef Alex Inglethorpe mener det er viktig at Liverpool FC klarer å rekruttere lokale spillere til førstelaget også i fremtiden.

- Liverpool har alltid vært synonymt med lokale spillere på førstelaget. Vi har hatt Michael Owen, Robbie Fowler, Steven Gerrard og Jamie Carragher. Vi ønsker alltid å rekruttere de beste spillerne, både fra England og utlandet. Men vi skal heller ikke glemme spillerne som er rett foran nesetippen vår, sier Inglethorpe til Liverpool Echo.

- Supporterne identifiserer seg alltid med lokale spillere, så det er viktig at vi ikke mister den linken til lokalsamfunnet. Det er vanskelig, for landskapet er helt annerledes nå. Vi har et par av de største klubbene i verden bare en halvtime unna oss, så konkurransen om de lokale spillerne er mye tøffere. Men jeg tror det er veldig attrraktivt for en gutt fra Liverpool eller Merseyside å spille for sitt lokale lag. Jeg tror det er noe de fleste gutter drømmer om. De drømmer om å gå ut og spille på Anfield, og vi skal ikke miste det av syne.

- Det er selvsagt vanskelig for en lokal gutt å spille seg inn på vårt førstelag, men det er det for alle spillere. Disse spillerne vil alltid prøve å spille seg inn på et lag som består kun av landslagsspillere. For oss er dette en utfordring vi må ta. Det er en ting jeg vet, og det er at jeg ikke liker tanken på en klubb som ikke har en sterk link til lokalsamfunnet.

- Jeg er realist. Jeg vet at når jeg tar tak i dagens U6, U7 og U8-spillere, så er sjansen stor for at jeg ikke er her lenger når de eventuelt blir aktuelle for førstelaget. Men det er ingen grunn til å ikke jobbe med dem. Det enkelste i verden er å fokusere på det kortsiktige, og bare se på U18 og U16, men det er ikke hva jeg ønsker å gjøre. Jeg ønsker et komplett akademi, fra seks år til 21.

- Det er et uttrykk som heter at «det gror godt i samfunnet når gamle menn planter trær vel vitende om at de aldri får sitte i skyggen av dem», og det samme gjelder akademiet. Jeg kommer kanskje aldri til å høste fruktene av det arbeidet vi nå gjør med U6 og U7, men jeg ønsker likevel å gjøre dette for å beskytte klubbens fremtid.

- Vi er heldige som har en manager og en førstelagsstab som ser talentene vi har, og som er modige nok til å sette innpå unge spillere dersom de er gode nok. Det er viktig for alle unge gutter. Du må se at du har en sjanse. Bare et glimmer av håp er nok – et lys i enden av tunnellen, ellers er det ikke noe poeng for dem å bli i klubben.

- Kunsten for oss ved akademiet er ikke bare å få gitt våre spillere en debut på førstelaget. En debut er bare en kamp. Vi er ute etter at våre spillere skal spille 40-50 kamper eller mer for førstelaget.

- Mitt mål de siste ti årene har vært å forsøke å produsere spillere av Champions League-klasse, uavhengig av hvordan førstelaget gjør det på det tidspunkt. Det målet forandrer seg ikke.

- For å kunne spille i Champions League må en spiller ha spesielle egenskaper, både fysisk, teknisk, taktisk og mentalt må man tilhøre eliten. Det er en enorm utfordring, både for våre spillere og for våre trenere, men det er en utfordring vi er glade for å ta fatt på.